profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kontroverzna Monica Lewinsky: Sramota ne bo minila

17. 4. 2016; 02.09
Avtor: D. B.
monica lewinsky

foto: Profimedia

Nekdanja ljubimka bivšega ameriškega predsednika je končno spregovorila.

Monica Lewinsky, ki je postala slavna zaradi spolne afere z nekdanjim ameriškim predsednikom Billom Clintonom, je skoraj 20 let po škandalu spregovorila za britanski časnik The Guardian.

"Popolnoma jasno mi je, kako me ljudje gledajo. V mojem primeru, čas ni zacelil ran. V očeh javnosti bom vedo ljubimka Billa Clintona,« je dejala za omenjeni časnik.

Monica danes živi in dela v Londonu, kjer je zaključila študij psihologije. Čeprav so ji, kot pravi, Londončani večinoma naklonjeni, je doživela ravno v britanski prestolnici enega izmed najbolj groznih dogodkov v svojem življenju. "Kmalu po tem, ko sem se preselila, sem sedela v nekem baru. Začela sem se pogovarjati z žensko, ki je izgledala zelo prijetno. Pogovarjali sva se skoraj celo uro, ko mi je dejala, da pozna vplivne ljudi in da ne bi smela priti v London, saj tu nisem zaželena. Zaradi takšnih dogodkov, ne glede na to, kako neumni so, vedno na površje priplavajo stvari, za katere ste mislili, da so že pozabljene. Enako je bilo takrat, ko me je izdala Linda. Bila sem se brez moči," je izjavila Monica.

"Biti v središču medijske pozornosti je zastrašujoče," pravi Monica Lewinsky.

"Šef me je izkoristil"

Linda Tripp je bila Monicina prijateljica, s katero sta skupaj delali v Beli hiši in kateri je zaupala svoje razmerje s tedanjim ameriškim predsednikom. Nekdanja prijateljica jo je izdala, oziroma bolj natančno - na skrivaj posnela Monicine in Billove pogovore ter posnetke izročila FBI-ju. Nato ji je v restavraciji "postavila zasedo". Prišli so agenti in ji dejali, da preiskujejo predsednika zaradi spolnega nadlegovanja in da mora sodelovati, sicer ji grozi zaporna kazen. "Označili so me za neumnico in  k...  Biti v središču medijske pozornosti je zastrašujoče. Veliko vlogo pri preiskavi je imelo tudi dejstvo, da sem ženska. Drži, da me je moj šef izkoristil, vendar bom vedno vztrajala pri tem, da je bila to zveza, na katero sva oba pristala. O zlorabi se je začelo govoriti kasneje, ko sem postala žrtveno jagnje. Clintonova administracija, ostali politiki in mediji so me ožigosali in ta žig bo ostal za vedno, saj so to naredili vplivni ljudje," je še dejala.

Monica Levinsky je ena izmed najbolj osramočenih osebnosti 20. stoletja, navaja britanski The Guardian.

prejšnji članek
Premagajte strah pred ljubeznijo
Zdravje
Premagajte strah pred ljubeznijo
naslednji članek
Živila, ki v vaši kuhinji ne smejo manjkati
Zdravje
Živila, ki v vaši kuhinji ne smejo manjkati