IMG-20240429-WA0004
Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega grabna usoden plaz

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Maja in Janez Hočevar Rifle imata malce drugačen zakon

12. 4. 2024; 10.00
Avtor: V.M.
rifle2

Zakonca Hočevar foto: Mediaspeed

Rifletova soproga Maja Boh Hočevar je spregovorila o spremembah, ki so prevetrile njuno življenje. Kot je pojasnila, sta skupaj ob koncu tedna, kar se jima odlično obnese.

Maja in Janez Hočevar nista pognala korenin na enem kraju in se oklepala spominov na zidovih, kar je zelo pogosto za starejše generacije. Vrsto let sta bivala na vikendu pri Škoflji Loki, a se hkrati mudila tudi v Ljubljani, saj je bil Janez profesor na AGRFT. Kot je Maja pojasnila za revijo Jana, je soprogu zatem postala ljubša Gorenjska, njej pa središče Ljubljane, saj ima tam vse bolj pri roki. Ko je Janeza pred dvema letoma zadela možganska kap in se je zelo spremenil, ji je bilo težko, a pravi, da ima srečo, da ima pomoč, medtem ko je ona z njim ob koncih tedna.

Maja Boh Hočevar foto: Mateja J. Potočnik

»Morda pa za dober odnos pride prav tudi nekaj razdalje. Midva imava vikend zakon in se nama dobro obnese. Recept za uspešen zakon je tudi veliko potrpljenja. Seveda pa smo z njegovimi štirimi otroki in vnuki skupaj za vse praznike in se imamo prav luštno,« je opisala malce drugačen zakon upokojena igralka.

 Intervju z Majo si lahko preberete v aktualni številki revije Jana. Igralka je nov smisel življenja našla v pomoči drugim – prostovoljstvu, ki ji širi obzorje, razumevanje in sočutje do ljudi.

Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju! foto: revija Jana

Legendarni Rifle prestal možgansko kap

Pomladi leta 2022 je Janez Hočefar, ki mu radi rečemo kar Rifle, utrpel možgansko kap. Za revijo Lady je kasneje povzel dogajanje ter se v svojem humornem slogu pošalil, da ga je nekega lepega dne 'prtegnu možganski kapič' in to ravno takrat, ko sta s soprogo Majo pripravljala sobotno kosilo.

»V nekem trenutku me je za kuhinjskim pultom obšla slabost, sesedel sem se in leva stran me enostavno ni več ubogala. Roka in noga sta šli v nasprotju z mojimi željami povsem po svoje. Drugega pa ni bilo, govoril sem povsem normalno. Ker ne maram težav in sem verjel, da bo kmalu vse tako, kot je bilo prej, sem Majo prepričal, da grem samo malo počivat. Žal naslednji dan ni bilo nič bolje, zato me je brez pregovarjanja odpeljala na urgenco. Tam se je začel cirkus,« je razložil Rifle, ki so ga po diagnosticirani možganski kapi s škofjeloške urgence z rešilcem odpeljali na nevrološko kliniko, kjer je preživel štirinajst dni. »Na začetku je bilo kar težko – bil sem zmeden in hodil sem lahko samo s hojco. Od tam sem bil poslan direktno v zdravilišče,« je povedal in slikovito opisal tritedensko bivanje med srčnim osebjem. »Od tam sem odšel kot nov. Ali pa kot 'star'. Brez bergel, brez hojce, brez palice, samo z rahlo motnjo ravnotežja.«

Janez Hočevar - Rifle foto: Grega Wernig / arhiv M24

prejšnji članek
Večerja za 5: Veganka Tinca se je učila pri Ani Roš
Resničnostni šovi
Večerja za 5: Veganka Tinca se je učila pri Ani Roš
naslednji članek
MasterChef: Barbara po slovesu presenetila z drugačnimi rebrci
Resničnostni šovi
MasterChef: Barbara po slovesu presenetila z drugačnimi rebrci