cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skrivnost Egipta in Kitajske - koloidno zlato

17. 4. 2016; 01.31
Avtor: Alenka Birk/Bodi zdrava
Cleopatra

Elisabeth Taylor kot Kelopatra. foto: you tube

Šele z razvojem modernih tehnologij pa so odkrili, v kakšni obliki lahko zlato vnašamo v telo, da ni toksično.

Moč sonca

Stare civilizacije so zlato že od nekdaj slavile kot vir nesmrtnosti in verjele, da ima zdravilno moč. Že egipčanski in kitajski zdravniki so pripravljali preparate z zlatim prahom, da bi upočasnili staranje. Faraoni so se z njim kitili in lepotičili, v želji po večni mladosti. Zlato z latinskim imenom aurum zaradi energetskega naboja spodbuja življenjsko energijo, zato je nega z zlatom privilegij za kožo. Zlato dokazano učinkuje v smislu pomlajevanja kože, glajenja linij in gub ter izboljšanja tonusa kože. Koža, negovana z zlatom, postane opazno bolj gladka in čudovitega sijaja.

foto: Profimedia

Zlato zdravi

Poleg izjemnih vizualnih in negovalnih učinkov, monetarnega simbola, uporabe v elektroniki in sodobni medicini je zlato tudi zdravilno. Žlahtna kovina poseduje moč sonca, pravijo mistični alkimisti, ki jih ta kovina od nekdaj zanima. Šele z razvojem modernih tehnologij pa so odkrili, v kakšni obliki lahko zlato vnašamo v telo, da ni toksično. Danes lahko s pomočjo električnih naprav proizvedemo koloidno raztopino nanodelcev ali ionov kovin, ki so tako majhni, da ne motijo telesnih kemičnih procesov, še vedno pa uspejo v notranjost telesa prenesti zdravilne informacije. S pomočjo električne energije in nanotehnologije lahko tako iz vsake kovine, ki jo je mogoče prečistiti 99,9999-odstotno, naredimo zdravilo. Pitje koloidnega zlata je odlično za zdravje, lepoto, vitalnost, dobro počutje, zviševanje ravni življenjske energije in preprečevanje procesov staranja.

Zlato ima visoke vibracije. foto: Unsplash

Koloidno zlato shranite daleč stran od vseh elektronskih naprav, na temnem in suhem mestu (v spalnico v omaro, kjer imate rjuhe ali oblačila). Stati mora vsaj 30 centimetrov stran od zidu, če je v njem električna napeljava. Koloidno zlato je elektrolitna raztopina in izgubi svojo učinkovitost, če stoji na primer poleg radia, na televizorju, poleg telefona, na mikrovalovni pečici …

S pomočjo koloidnega zlata zdravimo naslednje težave: različne vrste depresij in izčrpanosti, težave med nosečnostjo, težave s srcem, tudi kronične srčne bolezni, posttravmatske motnje, sladkorno bolezen in vse bolezni, ki so povezane z nepravilnim delovanjem žlez z notranjim izločanjem, nepravilnosti delovanja živčnega sistema, kronične bolezni, bolezni ožilja, artritis in revmo, psihoze, odpravljamo različne možganske motnje (epilepsijo …), glavobole in migrene, zvišujemo IQ, odpravljamo bolečine v zgornjem delu hrbtenice. Koloidno zlato je priporočljivo jemati po kakršni koli operaciji, saj ponovno vzpostavlja stik prekinjenih meridijanov, povečuje libido oziroma deluje kot afrodiziak, pomaga proti alkoholizmu in drugih vrstah zasvojenosti ter pri odpravljanju debelosti. 

Poznavalka o koloidnem zlatu:

Vida Gostenčnik, psihologinja, terapevtka, strokovnjakinja za upravljanje človeških virov in raziskovalka alkimije

Z alkimistične perspektive zlato ni zgolj žlahtna kovina, temveč snov, ki je dosegla najvišjo evolucijsko stopnjo in postala popolna. Zlato nosi najvišje vibracije zavesti, vibracije čiste ljubezni, ki edina zares zdravi. Ker gre za tako imenovano 'nesmrtno oziroma večno kovino', je alkimiste izjemno zanimal proces nastanka zlata. Verjeli so namreč, da bi jim bila s tem razkrita skrivnost nesmrtnosti telesa in transformacije zavesti v razširjeno stanje zavesti tako imenovane zlate dobe. Vedenje o mističnih postopkih, s katerimi lahko pospešimo proces evolucije (tako materije kot duše) k dovršitvi kreacije na materi Zemlji, naj bi skrival 'kamen modrosti' (Philosopher's stone). Tako so tisti alkimisti, ki so našli 'kamen modrosti', poznali postopek za transmutacijo kovin iz obstoječe fizične strukture v strukturo, ki je po zakonih svete geometrije popolnejša. S tem je postajala kovina vse žlahtnejša, dokler ni zažarela v čistosti zlata. S pomočjo alkimističnih postopkov tako imenovane duhovne alkimije pa je poleg kovin mogoče transformirati tudi človeško bitje oziroma njegovo energetsko strukturo, da začne vibrirati na višji evolucijski ravni, višjih frekvencah, sinhronih s kozmično zavestjo. Preprosto povedano, gre za proces, skozi katerega se iz sna prebujamo v zlato dobo čistega zavedanja, da je vse, kar je, ljubezen, s čimer zažarimo v svoji polni moči, v vsem, kar smo. In ker je ljubezen duša zlata, ima zlato neverjetno moč, da nas v tem procesu osebnostne rasti podpre.

Pitje koloidnega zlata podpira proces osebnostne rasti, odpira srce in vzpostavlja pretok čiste ljubezni, krepi integracijo telesa, duše in duha (duh se spusti v telo z nanodelci zaužitega zlata) in s tem zavest enosti z božanskim. Sonce vzdržuje iskrico kreacije, moči, volje, fokusa in akcije, vitalnosti in dovaja življenjsko energijo. S tem postane razumljivo, zakaj koloidno zlato odpravlja vse vrste depresij. Tako kot je sonce bistveno za življenje matere Zemlje, tako je srce ključno za življenje človekovega fizičnega telesa. Sonce se v telesu manifestira kot srce. Zato zlato, ki, kot rečeno, poseduje moč sonca, učinkovito zdravi težave s srcem in ožiljem.

Z zlatom obogateno vodo naj bi pripravili tako, da damo v štiri kozarce vode 15–30 gramov 22-karatnega čistega zlata (nakit) in vse skupaj prevremo.

V knjigi Zdravje je v tvojih rokah v poglavju Kako napolniti notranje baterije za hitrejše olajšanje in prekinitev začaranega škodljivega kroga bolezni avtorica Devendra Vora priporoča pitje vode, obogatene z zlatom. Pitje te mineralne vode naj bi koristilo srcu, možganom, pljučem in celotnemu dihalnemu sistemu, delovalo proti visokemu pritisku, artritisu, revmatizmu in kot splošno krepčilo. Z zlatom obogateno vodo naj bi pripravili tako, da damo v štiri kozarce vode 15–30 gramov 22-karatnega čistega zlata (nakit) in vse skupaj prevremo.

prejšnji članek
Živila, ki v vaši kuhinji ne smejo manjkati
Zdravje
Živila, ki v vaši kuhinji ne smejo manjkati
naslednji članek
Ženske bradavice - težave in posebnosti
Moda&Lepota
Ženske bradavice - težave in posebnosti