stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotni dišeči čudež, ki vas takoj pomladi!

25. 8. 2016; 10.00
Avtor: T.P.
profimedia-0244200400

Lepa Gwyneth prizna, da njena nega temelji na kokosovem olju. foto: Profimedia

V svetu lepote je kokosovo olje prava čarobna paličica, trdijo zagovorniki naravne kozmetike, z njimi pa se strinjajo tudi številni strokovnjaki, ki pravijo, da lahko s tem eliksirjem zamenjamo drage kozmetične preparate, polne kemikalij.

Organsko, deviško kokosovo olje lahko uporabljamo kot losjon za telo, kot masažno olje, nežni hidrantni piling, sredstvo za čiščenje obraza in ličil, kot regenerator za globinsko hranjenje las, pa tudi za bolj zdrave in bleščeče zobe.

Vsestranski kokos foto: Profimedia

Uporabimo ga lahko tudi po britju obraza in drugih delov telesa, saj deluje antibakterijsko ter pomirja razdraženo kožo. Od drugih domačih pripravkov se kokosovo olje razlikuje tudi po tem, da zelo prijetno diši.

»Vsako jutro v ustih 20 minut žvrkljam kokosovo olje.«

Pomlajuje kožo in daje sijaj

S kokosovim oljem lahko dosežemo prav čaroben učinek na utrujeni koži obraza. Vsi naravni preparati, narejeni na osnovi kokosovega olja, namreč vsebujejo pigmente, ki reflektirajo svetlobo in pomlajujejo. Trik je zelo enostaven. Dovolj je, da po tistem, ko ste se naličili, nanesete kanček kokosovega olja na lička in vaš obraz bo zablestel od nenadne mladostne svežine. Podoben recept lahko uporabite tudi na laseh. Čisto malo ga vzemite v dlan ter ga razmažite po laseh. Nato lase počešite z glavnikom od temena do konic in jih zavijte v brisačo, ali pa jih pokrijte s kopalno kapo. Pustite delovati čez noč, zjutraj pa lase operite z blagim šamponom.

Čisto malo ga vtrite v lase in videli boste, kako hitro se bo vrnil sijaj.

Hollywoodska igralka Gwyneth Paltrow redno uporablja kokosovo olje tako za kuhanje kot za obraz, ker odlično hidrira. Poleg tega redno prakticira ajurvedsko tehniko žvrkljanja kokosovega olja v ustih. »Vsako jutro vzamem žlico kokosovega olja, ki ga raztopim v ustih in ga potem 20 minut valjam oziroma žvrkljam. Na ta način se učinkovito odstranjujejo razni strupi iz telesa, kar blagodejno učinkuje tudi na kožo,« pojasnjuje plavolasa igralka.

prejšnji članek
Tokrat slavnemu sinu zapor ne uide
Svet slavnih
Tokrat slavnemu sinu zapor ne uide
naslednji članek
Ekspresno hiter zajtrk, ki vas bo navdušil
Kulinarika
Ekspresno hiter zajtrk, ki vas bo navdušil