franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

7 veličastnih za vsak tip kože

24. 8. 2016; 08.30
Avtor: K.A.
uvodna

foto: Thinkstock

Naravna kozmetika in rastlinska olja se pri negi kože koristijo že od nekdaj. In če želite doseči kar najboljše učinke, potem uporabite tista, ki so najbolj primerna za vaš tip kože. Prednost naravne kozmetike pa je tudi v tem, da vsebuje koži prijazne sestavine.

Najprej obraz temeljito očistite in navlažite s tonikom nato pa nanesite hladno stiskana in nerafinirana olja. Dovolj bo že nekaj kapljic, mastnemu efektu pa se izognete tako, da olje nanesete s krožnimi gibi, dokler je koža še vlažna.

Nad akne z oljem čajevca

Študije so pokazale, da je 5 odstotno olje čajevca enako učinkovito, kakor 5 odstotna raztopina benziol peroksida, ki si nahaja v kozmetičnih preparatih za zdravljenje aken. Dermatologi ga priporočajo, kot alternativno farmacevtskim sredstvom, ker je dovolj blago, da ne iritira kože.

Za masno kožo uporabite olje grenivke

Tudi za masten tip kože so olja povsem priporočljiva. Mastna koža je navznoter velikokrat dehidrirana, zato izloča veliko sebuma, ki ga proizvajajo žleze lojnice in na ta način uravnavajo pomanjkanje vlage. Olje grenivke na naraven način uravnava izločanje sebuma, obenem pa je bogato z antioksidanti in vitaminom C, koži pa podari svež in mladosten videz.

Arganovo olje za anti-age učinek

Koristne učinke arganovega olja so potrdile že številne študije, še posebej dobro pa se obnese pri preprečevanju in zmanjševanju gubic. Olje je bogato z vitaminom E in maščobnimi kislinami. Prednost arganovega olja pa je tudi v tem, da je stabilno na svetlobi in je zato idealen, kot podlaga za dnevni make up. Odlično pa se je izkazal tudi pri zmanjševanju vidnih strij in brazgotin na koži.

Črni ribez za poškodovano kožo

Bližajo se toplejši dnevi in naša koža bo vse bolj izpostavljena nevarnim sončnim žarkom. Za blaženje sončnih opeklin uporabite olje črnega ribeza. Z njim pa se lahko negujete tudi po tretmajih z lasarjem.

Kamilica blagodejna za občutljivo kožo

Kamilični čaj je že dolgo znan po svojih pomirjajočih učinkih na želodec, odličen pa je tudi za negovanje občutljive kože. Zaradi vseh sestavin, ki jih vsebuje pa je idealen za suho in pordelo kožo.

Težave s pigmentacijo bo rešil šipek

Olje šipka vsebuje retinol, vitamin C in maščobne kisline, ki na naraven način vlažijo kožo. Nekaj kapljic lahko vmešate v vaše dnevne kreme ali pa ga nanesete neposredno na del kože, kjer se vam je pojavil pigmentni madež.

Olivno olje za suho kožo

Za izrazito občutljivo kožo bo ekstra deviško olje prava izbira. Bogat je z maščobnimi kislinami, ki preprečujejo nastanek gub, ki se pojavijo zaradi suhe kože. Najbolje bo, če ga nekaj kapljic vtrete v kožo preden se potopite v svet sanj.

prejšnji članek
Mislite, da je sadje zdravo? Potem še niste prebrali tega!
Kulinarika
Mislite, da je sadje zdravo? Potem še niste prebrali tega!
naslednji članek
Odšel je Mito Trefalt
Svet slavnih
Odšel je Mito Trefalt