zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Bogato obložena pita

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bogato obložena pita
Sestavine
Št. oseb
že zvaljanega listnatega testa (v rolici)
breskve
robid
rdečega ribeza
rjavega sladkorja
zdrobljenih piškotov

Opis

listnato testo, breskve, robide in rdeči ribez

Priprava

Breskve narežemo na tanjše krhlje in jih posujemo s sladkorjem. Testo odvijemo in porežemo vogale, da dobimo približno okroglo obliko. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Testo damo na pekač, ki smo ga oplaknili z mrzlo vodo. Na sredino potresemo zdrobljene piškote, približno 3 do 4 cm od roba. Na piškote damo breskve, nato 3 cm testa prepognemo čez breskve. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, da se testo zlato in hrustljavo zapeče. Nato pito okrasimo še z robidami in ribezom. Ponudimo lahko še toplo ali ohlajeno.