mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Bogato obložena pita

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bogato obložena pita
Sestavine
Št. oseb
že zvaljanega listnatega testa (v rolici)
robid
rdečega ribeza
rjavega sladkorja
zdrobljenih piškotov
breskve

Opis

listnato testo, breskve, robide, rdeči ribez, sladkor, piškoti

Priprava

Breskve narežemo na tanjše krhlje in jih posujemo s sladkorjem. Testo odvijemo in porežemo vogale, da dobimo približno okroglo obliko. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Testo damo na pekač, ki smo ga oplaknili z mrzlo vodo. Na sredino potresemo zdrobljene piškote, približno 3 do 4 cm od roba. Na piškote damo breskve, nato 3 cm testa prepognemo čez breskve. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, da se testo zlato in hrustljavo zapeče. Nato pito okrasimo še z robidami in ribezom. Ponudimo lahko še toplo ali ohlajeno.