sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Obrnjena paradižnikova pogača

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Obrnjena paradižnikova pogača
Sestavine
Št. oseb
listnatega testa (zamrznjenega ali svežega)
ali 5 kosov manjših paradižnikov
bele čebule
olivnega olja
rjavega sladkorja
soli
kajenskega popra
črnih oliv

Opis

listnato testo, paradižniki, čebula, črne olive....

Priprava

Paradižnike, čebulo in olive narežemo na koleščke. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da postekleni, nato solimo in popramo, dodamo sladkor in počakamo, da svetlo karamelizira. Dno plitvega pekača ali tortnega modela obložimo s papirjem za peko.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Testo zvaljamo. Na dno pekača najprej razporedimo olive, nato koleščke paradižnika in čebulo. Na vrh damo zvaljano testo in ga ob robovih dobro zatlačimo.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, da je testo zlato in hrustljavo. Pečeno pogačo pustimo 5 minut v pekaču, nato jo zvrnemo na krožnik in razrežemo.

#nasazenazenska
nasazenazenska