sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Kolač z arašidovim maslom

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kolač z arašidovim maslom
Sestavine
Št. oseb
jajci
belega sladkorja
rjavega sladkorja
vaniljinega sladkorja
zmehčanega masla
arašidovega masla s koščki arašidov (Glej oznako crunchy!)
moke
pecilnega praška
nasekljanih praženih arašidov

Opis

jajca, moka, arašidovo maslo s koščki arašidov. Koristni nasveti - Jajca, maslo in druge sestavine vzamemo iz hladilnika najmanj pol ure pred peko. - V receptih količine posameznih sestavin pogosto merimo s skodelicami, da ne potrebujemo tehtnice. Prostornina skodelice je 2,5 dl. - Moko pomešamo s pecilnim praškom in presejemo, zato da je testo rahlejše. - Če je testo pečeno, preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec. Če je ta suh, ko ga izvlečemo, je pecivo pečeno.

Priprava

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom ali oljem in dno obložimo s papirjem za peko. Moko pomešamo s pecilnim praškom.

V skledi stepemo jajci, dodamo beli, rjavi in vaniljin sladkor in vse penasto umešamo. Nato primešamo zmehčano maslo in arašidovo maslo in z mešalnikom mešamo 2 minuti. Nazadnje primešamo moko.

Testo stresemo v pekač, površino poravnamo in jo enakomerno potresemo z nasekljanimi arašidi. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Pečen kolač pustimo v pekaču, da se ohladi, nato ga razrežemo.

#nasazenazenska
nasazenazenska