stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Nemogoče: Kaj se dogaja v telesu 24 ur po seksu?

13. 3. 2017; 05.00
Avtor: D. B.
ženska moški spolnost

foto: Profimedia

Raziskava, ki so jo izvedli na 159 zakonskih parih, je prišla do presenetljivih rezultatov.

Raziskave so že večkrat pokazale, da spolnost koristi tako našemu umu kot telesu. Vsi vemo, kako dober je seks in koliko užitkov nam lahko nudi, a neverjetno odkritje študije, ki so jo izvedli pred kratkim, vas bo s partnerjem napotilo naravnost v posteljo.

Na univerzah v Oregonu in Washingtonu so raziskovali, kako spolno življenje vpliva na kariero. Raziskava je potekala dva tedna, raziskovalci pa so anketirali 159 zaposlenih zakonskih parov. Naredili so tri ankete, in sicer: prvi dan zjutraj, drugi dan opoldne v službi, tretji dan pa zvečer pred odhodom v posteljo.

Vprašanja so se nanašala na to, kako pogosto sta partnerja intimna, kako pozitivno naravnana sta, kako zadovoljna in skoncentrirana sta v službi ter kako blizu sta si zvečer, ko se vrneta iz službe.

Raziskovalci so prišli do sledečih rezultatov - pari, ki so imeli seks med delovnim tednom, so bili bolj uspešni v službi, bolj zadovoljni in so imeli boljšo koncentracijo, učinek je bi enak pri moških in pri ženskah.

Z biološkega stališča so sicer stvari zelo preproste – seks sprošča hormone, ki vplivajo na naše počutje, ki izboljšajo naše razpoloženje ter družbeno aktivnost. Poenostavljeno: zaradi seksa ste naslednji dan bolj srečni in se boljše počutite, posebej v službi.

Vse prednosti, ki jih prinaša spolnost, občutimo 24 ur, zato strokovnjaki priporočajo, da na primer zvečer pred pomembnim sestankom ali predstavitvijo v službi skočite s partnerjem v posteljo. Uspeh bo zagotovljen, še piše Women's health.

Po drugi strani pa so strokovnjaki opazili, da imajo pari, ki težave in stres iz službe nosijo domov in zvečer čas raje kot partnerju namenijo elektronski pošti, slabše spolno življenje in se tako vrtijo v začaranem krogu.

To je dodatni razlog, zaradi katerega bi morali biti s partnerjem čim pogosteje intimni. Uravnotežite svoje življenje. Morda vas bo že naslednji orgazem pripeljal do napredovanja.

Poznate napitek, ki poveča spolno poželenje? Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Slavna igralka osmešila Ivanko Trump
Svet slavnih
Slavna igralka osmešila Ivanko Trump
naslednji članek
FOTO: Blac Chyna očitno neprimerno oblečena na otroški prireditvi
Svet slavnih
FOTO: Blac Chyna očitno neprimerno oblečena na otroški prireditvi