stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Redni spolni odnosi so zdravi za vašo nosečnost

20. 1. 2017; 12.30
Avtor: K.M.
moski, zenska, seks, nosecnost (1)
Priporočljivo je, da imate pred dejansko zanositvijo redne in aktivne spolne odnose z istim partnerjem.

Glede na raziskave in klinične študije avstralske univerze v kraju Adelaide naj bi ženske, ki imajo s partnerjem, s katerim so spočele otroka, pred zanositvijo vsaj tri mesece redne spolne odnose, manjše tveganje za razvoj resnega stanja, ki lahko vpliva tako na mater kot tudi na otroka. 

Gre za preeklampsijo, oziroma motnjo, ki jo v času nosečnosti označujejo s povečanim krvnim pritiskom in povečano vsebnostjo proteinov v urinu, največkrat pa se pojavi v zadnjem tromesečju. Povzroči lahko razčlenitev rdečih krvnih celic, nizko število trombocitov v krvi, poslabšano delovanje jeter in ledvic, najpogostejše posledice pa so otekanje, težave z dihanjem in motnje vida. Samo stanje pa lahko dodatno poslabša debelost, povišan krvni tlak že pred nosečnostjo, sladkorna bolezen in dejstvo, da je do zanositve prišlo pri starejših ženskah. Hkrati pa motnjo povezujejo tudi s prvo nosečnostjo in ženskami, ki so noseče z dvojčki. 

Raziskave avstralske univerze pa so sedaj našle tudi povezavo med spolnimi odnosi in pojavom preeklampsije. Pri ženskah, ki pred zanositvijo niso imele rednih spolnih odnosov z očetom svojega otroka, je možnost za pojav te motnje kar 13 odstotkov višja, kot pri ženskah, ki so se redno in vsaj tri mesece predajale svojemu partnerju. Zelo pozorne pa morajo biti tudi ženske, ki so zanosile s pomočjo umetne oploditve, saj pri njih obstaja največ možnosti, da se v nosečnosti soočijo s tem stanjem. 

Gre za to, da se v minimalno treh mesecih ženski imunski sistem navadi na strukturo in sestavo semenske tekočine enega partnerja, oziroma se telo njej ne upira. V tem obdobju se telo navadi na ta ''tujek'' in ga sprejme za svojega. 

prejšnji članek
To je horoskopski znak, ki je največkrat zapuščen in prevaran
Horoskop
To je horoskopski znak, ki je največkrat zapuščen in prevaran
naslednji članek
Preveč grde za Hollywood?
Svet slavnih
Preveč grde za Hollywood?