franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Preveč grde za Hollywood?

20. 1. 2017; 11.30
Avtor: A.K.
Meryl Streep

Meryl Streep foto: Profimedia

Nekoč so dobivale zavrnitve, zdaj se končno lahko pohvalijo z uspešno kariero.

Hollywood je znan po svojih krutih merilih. Številne igralke so to občutile na lastni koži. Za Hollywood so bile predebele in preveč grde. A vseeno niso odnehale, zdaj pa se lahko pohvalijo s številnimi uspehi, ker so vztrajale.

1. Meryl Streep
Na avdiciji za film King Kong 1976. leta, je producent Dino De Laurentiis vprašal njenega sina: »Zakaj si mi pripeljal ta grdi stvor?«

2. Sarah Jessica Parker

foto: Profimedia

Preden je zaslovela z vlogo Carrie Bradshaw v seriji Sex and the city, se je soočala z mnogimi komentarji na račun njenega videza, a ti se niso končali niti po tem, ko je Hollywood že osvojila. Revija Maxim jo je leta 2008 proglasila za Najmanj seksi žensko na svetu.

3. Lea Michele

foto: Profimedia

Mlada igralka in zvezdnica serije Glee je priznala, da jo je neka hollywoodska agentka napotila k operaciji nosa, če si želi postati slavna. »Ampak če tega ni storila Barbra Streisand, tudi ti ne boš. Tako mi je rekla mama, kar pa se tiče tiste agentke, sem ji rekla le, naj odide tja, iz koder je prišla,« je dejala leta 2014.

4. Chrissy Teigen

foto: Profimedia

Slavna modna znamka Forever 21 je najela manekenko že po prvi fotografiji, ki so jo prejeli, ko pa so jo videli v živo, pa so se je znebili z izgovorom, da je predebela. Kasneje je pristala na naslovnici Sports Illustrated, ostalo pa je že zgodovina. Postala je ena izmed najbolj znanih manekenk na svetu.

5. Winona Ryder


foto: Profimedia

»Spomnim se ene avdicije, ko me je direktorica casting agencije prekinila med mojo predstavitvijo in mi rekla, naj se raje vrnem v šolo, ker nisem dovolj lepa za Hollywood. Takrat sem imela 15 let, njen komentar pa me ni prizadel, ker sem imela ob sebi starše, ki so mi ves čas govorili, da sem edinstvena in naj nikoli ne obupam.«

6. Reese Witherspoon

foto: Profimedia

Čeprav je to težko verjetni, tudi njeni začetki kariere niso bili lahki. Reese še danes v mnogih intervjujih pravi, da nikoli ne smemo opustit sanj, tudi če nas drugi poskušajo ustaviti. »Ko sem prvič prišla v L.A., sem slišala vse, nisem dovolj suha, nisem dovolj lepa, niti dovolj pametna. Ampak mene nikoli ni zanimalo, kaj si drugi mislijo,« je pred leti dejala v nekem intervjuju.

7. Kat Dennings

foto: Profimedia

Zvezdnica je slišala vse možne negativne komentarje. »Popravi zobe, pobarvaj las, izgubi kilograme, sonči se in še mnoge druge komentarje sem slišala,« je priznala v izjavi za New York Times. Storila ni nič od naštetega, danes pa služi milijone.

8. Kate Winslet

foto: Profimedia

Po vlogi v filmu Titanic je Kate poznal ves svet. Prej pa jo je Hollywood označil za predebelo za katerokoli vlogo. O tem so potekale mnoge razprave tudi še kasneje, vendar v nekoliko manjši meri kot pred najbolj znano vlogo v njeni karieri. Kate se nikoli ni ozirala na komentarje, kar se je kasneje izkazalo za edino pravilno, saj je bila to prava formula za uspeh.

9. Jessica Chastain

foto: Profimedia

Danes znana igralka in ena izmed najlepših ženska na svetu, je znana predvsem po svojih rdečkastih kodrih, nekoč pa je bila ravno zaradi videza kritizirana. »Zadnjih pet let mi ljudje govorijo, kako sem leta. Prej pa so vse motili moji lasje. Na vsaki avdiciji sem poslušala, da bi morala biti plavolaska,« se je pritožila v intervjuju pred dvema letoma.

prejšnji članek
Redni spolni odnosi so zdravi za vašo nosečnost
Odnosi
Redni spolni odnosi so zdravi za vašo nosečnost
naslednji članek
Opravljaje pozitivno vpliva na vaše zdravje
Zdravje
Opravljaje pozitivno vpliva na vaše zdravje