stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Skrivnosti o vašem razmerju, ki jih nikoli ne smete izdati!

6. 12. 2016; 12.36
Avtor: D. B.
pari razmerje

foto: Profimedia

Psihoterapevtka Irina Firstein, specialistka za delo s pari trdi, da tega o svojem razmerju nikoli ne bi smeli razkriti drugim ljudem ...

Mnogi med nami čutijo potrebo, da svoje osebne težave zaupajo svojim prijateljem. Ne glede na to, kakšna je narava problema, se počutimo bolje, kadar ga zaupamo tistemu, ki nas razume.

Vendar strokovnjaki opozarjajo, da je nekatere podrobnosti o razmerju bolje obdržati zase.

1. Prepiri s partnerjevo družino 

Vsi svojim taščam ali svakinjam včasih kaj zamerimo, a bi bilo bolje, da to obdržimo zase. V človeški naravi je namreč, da se postavimo v obrambni položaj, kadar kdo govori o naši družini. Nikoli ne veste, ali komentar, ki ste ga nekomu zaupali, ne bo našel poti do partnerja ali družine in sprožil zamere.

2. Partnerjeva spolna fantazija 

Fantazije bi morale ostati skrivnost, saj govorimo o najbolj intimnem področju življenja. Včasih ljudje potrebujejo več let, da jih zaupajo drugim, in pričakujejo, da to ostane skrivnost.

3. Zaupna informacija 

"Prosim te, da to ostane med nama," je stavek, ki nas obvezuje, da skrivnost obdržimo zase. Za karkoli že nas partner prosi, moramo skrivnost obdržati zase.

4. Nelagodje 

Informacije o slabem zadahu ali ne preveč dišečih nogah je bolje obdržati zase. Natančneje, povejte svojemu partnerju, kaj vas moti, saj bi to moral najprej slišati on in ne vaše prijateljice. To so težave, ki se lahko rešijo in nima smisla, da zaradi njih nastane neprijetna situacija, sploh če govorimo o stvareh, zaradi katerih se partner že tako počuti nesamozavestno.

prejšnji članek
Namesto čokolade posezite po zrnih kakava
Zdravje
Namesto čokolade posezite po zrnih kakava
naslednji članek
Nenavadna Gigi, damska Kate, gola Nicole in cirkusantka Salma
Svet slavnih
Nenavadna Gigi, damska Kate, gola Nicole in cirkusantka Salma