stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tega o bučkah še niste vedeli!

8. 5. 2016; 10.30
Avtor: A.K.
bučke

foto: arhiv

Dodajte bučke v svoj dnevni jedilnik.

1. Zmanjšujejo tveganje za nastanek raka. Bučke so polne vlaknin, odličen vir folne kisline, vitamina A in C in bučke so močan antioksidant, ki uničuje rakotvnorne snovi, ki vodijo v različne vrste malignih rakov.

2. Bučke lahko pomagajo k zdravljenju astme. Vsebujejo vitamin C, so močan antioksidant in imajo protivnetne lastnosti, kar vam lahko pomaga, če ste astmatik.

3. Znižujejo holesterol. Bučke lahko znižajo raven holesterola zaradi visoke vsebnosti vlaknin, mešanih z kislinami, ki jih proizvajajo v jetrih pri prebavi maščob.

4. Preprečujejo možgansko kap in zastoj srca. Skodelica bučk vsebuje približno 10% priporočenega dnevnega vnosa magnezija, ki pomaga k zmanjšanju tveganja za možgansko in srčno kap.

5.  Visoka hranilna vrednost. Bučke vsebujejo lutein, ki je dober za vaše oči in vaše splošno zdravje. Poleg tega, da imajo vsoko vsebnost vode (95%), torej, preprečijo dehidracijo, jih lahko jeste tako surove, kot tudi pečene ali kuhane.

6. Znižujejo krvni tlak. Kalij in magnezij v bučkah pomagata k znižanju krvnega pritiska.

7. Vsebujejo beta karoten. Bučke so odličen vir beta karotena. Ta vitamin se nahaja v lupini bučk, zato jih pred zaužitjem nikar ne olupite. 

8. So nizkokalorične. Zdravo uživanje bučk vsebuje približno 30 kalorij. Poskrbijo za vašo lakoto brez povečanja kalorij in poskrbijo, da zaužijete vsa vam potrebna hranila in vitamine.

prejšnji članek
Največji škandali britanske družine so razkriti!
Svet slavnih
Največji škandali britanske družine so razkriti!
naslednji članek
Biki so v zvezi takšni!
Horoskop
Biki so v zvezi takšni!