petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Največji škandali britanske družine so razkriti!

8. 5. 2016; 11.00
Avtor: Agata Rakovec Kurent/Avenija
Kate Middleton in princ William - foto 5

Kate Middleton in princ William - foto 5 foto: Profimedia

V dneh, ko je britanska kraljica praznovala častitljiv jubilej, je bilo na Otoku še posebno slovesno.

Kraljeva družina Windsor s porokami, rojstvi, krsti in rojstnimi dnevi skrbi za veselje Britancev, v preteklih desetletjih pa niso zakuhali le radosti, ampak tudi škandale, ki so pretresli tako podanike kot ves svet. Ob svojih sorodnikih mora imeti kraljica Elizabeta jeklene živce, sicer svojega 90. rojstnega dne zagotovo ne bi dočakala v tako dobri formi.

Poroka namesto prestola

Bere se kot hollywoodski scenarij za romantično dramo, toda resnično življenje zna biti veliko bolj dramatično kot filmi. Pisalo se je leto 1936, ko se je britanski kralj Edvard po le 362 dneh vladanja odpovedal prestolu, da bi se lahko poročil z žensko, ki jo je ljubil. Ženska se je imenovala Wallis Simpson. Britanci bi ji morda še oprostili dejstvo, da je Američanka, toda bila je tudi dvakratna ločenka, in to je bilo za puritanski britanski dvor kaplja čez rob. Edvard kot kralj menda ni bil posebej srečen in zadovoljen, toda njegov odstop je pretresel svet. Namesto Edvarda je Britaniji zavladal njegov mlajši brat Jurij VI., oče zdajšnje kraljice Elizabete. Po poroki sta Edvard in Walis dobila tituli vojvoda in vojvodinja Windsorska. Imela sta srečen zakon in veljala sta za enega najlepših parov takratne družabne smetane, Wallis pa je bila prava stilska ikona. Vojvoda je umrl leta 1972. Po njegovi smrti se je Wallis skoraj povsem umaknila iz družabnega življenja. Umrla je v Parizu leta 1986.

Temperamentna rdečelaska

Princ Andrew, tretji otrok kraljice Elizabete, se je leta 1986 poročil s Sarah Ferguson, ki so jo mediji krstili za Fergie. Tabloidi so prelili veliko črnila na račun nihanja njene telesne teže, pozneje pa so pozornost preusmerili na rdečelaskino druženje s številnimi gospodi, med katerimi ni bil noben njen mož. Leta 1992 sta se s princem razšla in le nekaj mesecev pozneje je Paris Match objavil njeno fotografijo, na kateri se sonči zgoraj brez, medtem ko ji njen tedanji ljubimec in finančni svetovalec, milijonar John Bryan, sesa nožne prste. Štiri leta pozneje sta se Andrew in Fergie tudi uradno ločila, a Sarah je obdržala titulo vojvodinja Yorška. Vojvodinja je britanski kraljevi družini tudi po ločitvi povzročala sive lase. Nekemu poslovnežu je v zameno za plačilo obljubila dostop do kraljeve družine. Da bi mu predstavila princa Andrewa in zanj zastavila dobro besedo, je zahtevala pol milijona funtov. Poslovnež, ki je bil v resnici novinar pod krinko, je razkril njeno poslovanje, objavil pa je tudi video, v katerem Fergie vzame aktovko s štirideset tisoč dolarji. Poleg negativne publicitete ji je škandal prinesel gostovanje pri Oprah, ki je pozitivno vplivalo na prodajo Fergiejinih knjig za otroke.

Divji Harry

Mlajši sin princa Charlesa je dolgo veljal za črno ovco v družini in občasno še vedno poskrbi za kakšno dvignjeno obrv, čeprav se zdi, da so njegovi najbolj divji časi preteklost. Leta 2005 je pretresel domoljubne Britance, ko se je na tematski zabavi v kostumih, naslovljeni Kolonialisti in domorodci, pojavil v nacistični uniformi. Avgusta 2012 si je privoščil oddih v Las Vegasu, toda kar se je zgodilo v Vegasu, tam ni ostalo. V tabloidih smo lahko občudovali prinčevo golo zadnjico in brali izpoved dekleta, ki se je z njim mečkalo v hotelski sobi.

Večna ljubezen

Čeprav se je princ Charles leta 1981 poročil z mlado in lepo Diano, ni nikoli pozabil Camille, svoje velike ljubezni, ki se je poročila z njegovim mladostnim prijateljem Andrewom Parkerjem Bowlesom. S Camillo naj bi Charles preživel tudi noč pred poroko z Diano. Kmalu po rojstvu princa Harryja leta 1984 sta Charles in Camilla obudila strasti. Leta 1992 je v javnost pricurljal telefonski pogovor, v katerem Charles Camilli šepeta, da jo ljubi in da si želi, da bi bil njen tampon. Ko je razpadel Charlesov in nato še Camillin zakon, njune ljubezni ni nič več oviralo in Camillo je počasi sprejela tudi nenaklonjena britanska javnost. Leta 2005 sta se končno lahko poročila.

Katka zgoraj brez

Williamova žena Catherine ima gotovo eno lepših postav v kraljevi družini, kljub temu pa je med dopustom v nekem francoskem dvorcu pokazala preveč. Paparac tabloida Closer je sproščeno sončenje zgoraj brez spremenil v prvovrsten škandal, ujel pa je tudi prizor, v katerem William s kremo za sončenje natira Katino zadnjico.

Lahkoživa lady Di

Čeprav se je v intervjujih pritoževala, da so bili v njenem zakonu s Charlesom vedno trije, tudi sama ni bila brez masla na glavi. Pokojna princesa Diana je imela petletno zunajzakonsko razmerje z majorjem Jamesom Hewittom, ki je bil uradno njen inštruktor jezdenja. Pisalo se je tudi, da je rdečelasi Hewitt v resnici oče princa Harryja, toda na dvoru so govorice zanikali. To naj ne bi bila njena edina afera. Posteljo ji je med drugim grel tudi telesni stražar Barry Mannakee.

foto: Profimedia

prejšnji članek
Znana igralka osupnila z najnovejšo novico!
Svet slavnih
Znana igralka osupnila z najnovejšo novico!
naslednji članek
Tega o bučkah še niste vedeli!
Zdravje
Tega o bučkah še niste vedeli!