stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Harmonikašica Tjaša vas bo z žgečljivo pesmijo spravila na noge

22. 11. 2023; 07.00
Avtor: PR
TJAŠA BOŽIČ

TJAŠA BOŽIČ foto: Promo foto

Po tem, ko je svojo ljubezen do harmonike in slovenske glasbe na Tik Toku delila z več tisoči sledilci, se je mlada nadobudna harmonikašica Tjaša Božič, podala svojim sanjam nasproti. Moj Bine, je energična pesem, s šlagerskim melosom, za katero Tjaša pravi, da vam bo zlezla pod kožo.
Tjaša, zakaj misliš, da Slovenija potrebuje še eno harmoniko v glasbi?
Zakaj pa ne? Mislim, da glasbe ni nikoli preveč, sploh pa na tak, malce navihan, žurerski način. Vsi smo željni zabave, sprostitve in dobre volje, ki jo le ta prinaša. In zakaj harmoniko? Zato, ker je to nekaj, kar mi že od malih nog pomeni vse na svetu in želim to najino ljubezen (s harmoniko) deliti s širšo javnostjo.
Besedilo pesmi je kar žgečkljivo, ponavadi bi takšne tekste pričakovali od moških izvajalcev ...?
No, je, do neke meje. Tako bom rekla, tole je nekako zgornja meja, dokler smo še rekli, da gremo, da pesem ostane zabavna. Je pa avtor pesmi moški - Alen Klepčar. On je poskrbel za malce žgečkljivosti v tem komadu.
Kako ste se odločili za lokacijo samega snemanja videospota?
O lokaciji smo razmišljali kar nekaj časa, nakar smo se zadnji trenutek odločili, da bomo spot posneli v mojih domačih krajih. Moram poudariti, da mi tole res ogromno pomeni - tole da smo spot posneli na hribu, na katerega zahajam skoraj vsak dan že dolga leta. Ta kraj je zame tisti, na katerega grem najbolj vesela in tudi takrat, ko mi je najbolj hudo. Je kraj navdiha in kraj, kjer se spočije duša. Poleg vsega tega pa ima še prekrasen razgled na Vipavsko dolino.
Kaj pa Bine, ga kdaj vzameš s sabo v hribe?
Pravijo, da v hribe ni najbolj priporočljivo, da hodiš sam...  Obožujem tiste proste dni, ko se lahko odpravim kam višje in ja, seveda je lepo imeti družbo -  prijateljev, "Bineta" ali kogarkoli drugega. Je pa res, da mi ogromno pomeni, ko se kam malce nižje odpravim tudi sama. Takrat izklopim vse in marsikateri navdih za stvari, ki jih počnem v življenju je prišel prav iz hribov. 
Kaj je tvoja želja, kam želiš ponesti svojo glasbo?
Moja želja je predvsem to, da s harmoniko ostaneva to, kar sva. Seveda si želim, da bi mojo novo pesem slišalo in videlo čim več ljudi, ampak si v prvi vrsti želim ostati točno to kar sem - preprosta, zagnana punca, ki je najbolj srečna takrat, ko na svoje rame nadene harmoniko. Kam bo potem tole moje glasbo poneslo, bomo videli. Puščam odprte poti. Želim iti s tokom, ker je v življenju vse lepše, ko se mu prepustiš.
Kaj obljubljaš za prihodnost?
Za prihodnost lahko obljubim, da si bova s harmoniko ostali zvesti in da lahko pričakujete še veliko novih odštekanih in tudi tistih malce manj odštekanih komadov. Da je projekt zaživel pravi Tjaša, da gre velik del zahvale Timiju Krhlanku. "Hvala, ker si do mene prišel z najbolj odbito in noro idejo, ki sva jo skupaj realizirala. Hvala Alenu Klepčarju, Domnu Kumru in Dadu Bevcu,ki so prispevali svoj del k tem projektu. Hvala Lidiji Žibret in "Vančiju" za frizuro ter makeup. Velik hvala pa tudi Žigatu Tomincu, ki se je za en dan spremenil v Mojega Bineta in tole vlogo odigral več kot odlično. Moram reči, da sem na snemanju zares najbolj možno uživala. Hvala pa tudi vsem tistim (družini, prijateljem, sodelavcem), ki so zadnje čase kar veliko poslušali o mojem projektu. Predvsem bi se vam rada zahvalila za vašo najbolj možno dobro podporo in pomoč pri izvedbi. V življenju je absolutno to tisto, kar mi pomeni največ. Zaradi vas je lažje in zaradi vas se tudi najbolj nemogoča stvar zdi mogoča. Hvala!"
prejšnji članek
Ste slišali, kdo je najbolj čeden plešasti moški na svetu?
Svet slavnih
Ste slišali, kdo je najbolj čeden plešasti moški na svetu?
naslednji članek
Sin Michaela Schumacherja se veseli svojih uspehov
Svet slavnih
Sin Michaela Schumacherja se veseli svojih uspehov
#nasazenazenska
nasazenazenska