stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pevec Matej Lebič na poti do zvezd

19. 10. 2023; 10.00
Avtor: PR
matej-lebič

Matej Lebič foto: PR

Tokrat vam predstavljamo mladega pevca iz Trbovelj, ki marljivo in vztrajno niza korake do uresničitve svojih sanj. Matej Lebič je profesor glasbe, ki se želi z ustvarjanjem kvalitetnih skladb uveljaviti na glasbeni sceni. Mu boste prisluhnili?

Matej Lebič je mlad slovenski pevec, ki prihaja iz Trbovelj. Zase pravi, da ga glasba zaznamuje že od malih nog. Igra harmoniko, klarinet in klavir, hkrati pa je letos julija tudi diplomiral in postal profesor glasbe. Trenutno je študent podiplomskega magistrskega študija. V prostem času zelo rad potuje in odkriva nove kraje, je tudi ljubitelj raznolike kulinarike, a glasba je vedno njegova prva izbira. Želi si ustvarjati kvalitetne glasbe, hkrati pa se pevsko izpopolnjuje pri pevki in mentorici Alyi, pri kateri tudi poučuje najmlajše otroke – glasbene urice. V prostem času nastopa in poje na različnih koncertih in prireditvah ter sodeluje s pevcem in producentom Alexom Volaskom in pevko Alyo. Trenutno ima izdane tri svoje avtorske skladbe, ki se vrtijo po slovenskih radijskih postajah.

Kdo je Matej Lebič? foto: PR

Mladi slovenski glasbenik se je javnosti prvič predstavil jeseni leta 2021 in sicer s svojo prvo avtorsko pesmijo Pod nebo. Romantična skladba, ki opisuje čudovit dan v objemu narave in ljubljene osebe, je nastala v sodelovanju z glasbenim producentom in avtorjem Alexom Volaskom. »Nad odzivi poslušalcev sem bil že takrat pozitivno presenečen, zato sem se odločil, da nadaljujem s svojo pevsko kariero,« pojasnjuje Matej, ki je po lepo sprejetih prvih korakih v svetu glasbe marljivo zavihal rokave.

Lansko poletje je tako izšla njegova druga avtorska skladba z naslovom V višine poletim, prav tako v sodelovanju z Alexom Volaskom, za videospot pa je poskrbel odlični Andrej Pratnemer.

Utrinek s snemanja videospota Pr'jatli. foto: PR

Čas za spremembe, čas za prijatelje

Po dveh romantičnih skladbah se je Matej odločil, da je čas, da eno od svojih pesmi posveti tistim, s katerimi preživi največ časa. Nastala je skladba Pr'jatli, ki govori o prijateljih, ki se zberejo ob bazenu, kjer nazdravijo z barvitimi koktejli in se skupaj poveselijo ob dobri glasbi. Popoldansko veselje se prevesi v pravo večerno zabavo, ob družbi prikupnih plesalk pa Matej konča na dnu bazena.

»Vsakdo, ki ima ob sebi iskrenega prijatelja, je lahko zelo srečen. Nekoga, ki mu lahko iskreno zaupaš svoje skrivnosti in odpreš svoje srce, je namreč težko najti. Lepo je biti torej obkrožen s pravimi prijatelji, ki so ob tebi lahko veseli in tudi žalostni. To je namreč največje bogastvo, ki ga v življenju ne smeš izpustiti iz rok. Zato le dvignimo pr’jatli čaše in naj prava družba najbolj paše!« veselo pove mladi glasbenik, ki verjame, da lahko z marljivim delom in vero vase uresniči svoje sanje.

Matej se je javnosti prvič predstavil s svojo prvo avtorsko pesmijo Pod nebo. foto: PR

»Moj cilj v življenju je, da si ustvarim glasbeno kariero in se poskušam uveljaviti na slovenski glasbeni sceni. Še naprej ostajam zvest samemu sebi in verjamem v glasbo, ki jo ustvarjam in upam, da jo bodo začutili tudi moji poslušalci. V bodoče si želim ustvarjati nove kvalitetne in zabavne skladbe z veliko mere energije in optimizma. V prihodnosti pa načrtujem tudi izdajo mojega prvega albuma. Največja nagrada so pozitivni odzivi ter lepe želje poslušalcev in vseh, ki me spodbujajo na moji glasbeni poti,« je še povedal Matej in nam za konec prišepnil, da ima v teh dneh prav poseben razlog za veselje.

»Naj namignem, da je že pripravljena in posneta čisto nova avtorska skladba, vključno z videospotom, ki bo že zelo kmalu izšla, vsebina pesmi pa naj ostane še skrivnost.«

prejšnji članek
Kmetija: Produkcija za dvoboj določila kostum s čebeljimi krilci
Resničnostni šovi
Kmetija: Produkcija za dvoboj določila kostum s čebeljimi krilci
naslednji članek
Odpotujte v srce nigerijske kulture
Kultura
Odpotujte v srce nigerijske kulture