petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slavko Ivančič po hudi prometni nesreči sedaj jokal pred vsemi

8. 5. 2016; 09.00
Avtor: Andreja Comino/Zvezde
Ivančič Slavko

Slavko je navdušen nad svojim okrevanjem. foto: Arhiv Zvezde

Končno spet na odru: osupljiva vrnitev Slavka Ivančića

»Bilo je neverjetno! Kot da bi se še enkrat rodil! Bil sem ganjen do solz, ko je kljub slabemu vremenu na koncert ob solinarskem prazniku prišlo toliko ljudi. Združili so se pevski zbori iz vsega Pirana in na odru je stalo več kot sto ljudi. Odziv občinstva pa mi je dal veter v krila!« ne skriva navdušenja primorski glasbenik Slavko Ivančić. Dobrih devet mesecev po hudi prometni nesreči, v kateri si je močno poškodoval glavo in bil več kot mesec dni v komi, je končno spet zapel.

»Ti meseci so bili naporni. Najprej na Soči, potem zaradi rehabilitacije doma in številnih obiskov pri zdravnikih. Vesel sem bil, ko mi je zdravnica na pregledu v Kliničnem centru v Ljubljani nedavno dejala, da lahko na tem svetu še veliko zapojem, da sem v redu, da moram le vztrajati in napredovati, pa se bom kmalu vrnil na odre, televizijo in radio. Njene besede so se mi zdele kot čestitka za rojstni dan,« pravi glasbenik, ki se je na prvi nastop dobro pripravljal, četudi je zapel le dve pesmi, Solinarja in Mi ljudje smo kot morje. Pogosto je sedal za klavir in pridno vadil. »Po koncertu je bil odziv občinstva neverjeten. Ljudje so mi dali vedeti, da me niso pozabili, stojijo mi ob strani in me podpirajo,« pripoveduje.

Znova za volanom

Po koncertu je objel ženo Ireno in ji dejal, da morata to proslaviti. »'Kako, če ti ne piješ alkohola?' mi je zmedena odvrnila. Rekel sem ji, da bo ona spila nekaj alkoholnega, jaz pa bom nazdravil s sokom. In tako je tudi bilo,« se spominja Slavko, ki se počuti zelo dobro. Količino zdravil mu je z dvanajstih tablet na dan uspelo zmanjšati na štiri. »Zdravniki so mi dejali, da bom tri moral verjetno jemati vsak dan do konca življenja, vendar to niti ni tako hudo. Zgodila pa se mi je še ena dobra stvar: opravil sem vse zdravniške preglede in pred dobrimi dvajsetimi dnevi sem po dolgem času spet sedel v avto. Za volanom sem zdaj še previdnejši. Spoštujem vse omejitve hitrosti in prometna pravila,« razlaga Slavko, ki je po malem tudi že začel delati. Kot vsa leta doslej kot umetniški direktor sodeluje pri pripravi festivala Melodije morja in sonca, pred kratkim pa je kot posebni gost na tiskovni konferenci na Reki doživel, da so mu bučno stoje ploskali. Glasbeni kolega in lanski nastopajoči na MMS Francesco Squarcia, izvrsten glasbenik italijanske manjšine, ga je povabil k sosedom, ki na Reki pripravljajo glasbeni festival, da deli svoje izkušnje z MMS. Obenem pa je Francesco še razložil, kako hudo prometno nesrečo je imel Slavko in kako imenitno je okreval.

Ostajajo pravi prijatelji

»Vesel sem, da mi nekateri ljudje tako stojijo ob strani in me podpirajo. Začuden sem bil namreč, ko so me zdravniki že pred časom opozorili, da bom moral narediti selekcijo med ljudmi, ki me obkrožajo. Za moje zdravje so negativnost, laganje in druge manipulacije škodljive. Zato ne smem dovoliti negativnim ljudem, da me uničijo. Izogibam se tistim, ki so nagnjeni k blefiranju in laganju. Z dobrimi prijatelji pa smo si postali še bližji in spletli še tesnejše vezi,« je zadovoljen pevec, ki so ga nedavno najbolj razveselili njegovi najbližji. Vnukinja Mila je prvega maja praznovala prvi rojstni dan in so imeli zabavo, starejša Marina pa je svojemu »noniču« že obljubila, da mu bo 15. avgusta na prvem velikem samostojnem koncertu v Avditoriju zapela pesmico. Razveselila pa se ga je tudi mama, ki živi v Crikvenici in jo je Slavko obiskal med prvomajskimi prazniki: »Kar malo sem že pozabil, kako lepo se je sprehajati med starimi primorskimi ulicami, kjer sem preživel svojo mladost. V življenju bi rad še dolgo pel in prehodil veliko takšnih poti!«




prejšnji članek
Osupljivi učinki meditacije
Zdravje
Osupljivi učinki meditacije
naslednji članek
Zvezdnica za lepoto počne to!
Moda&Lepota
Zvezdnica za lepoto počne to!