Aleksander Lukašenko
Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod premestil več bataljonov

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Išče se Jure iz filma Bratovščina sinjega galeba!

29. 3. 2017; 04.00
Avtor: V. M.
bratovscina2

Stanko je odigral vlogo okrogloličnega dečka s čepico, po imenu Jure. foto: You Tube

Na socialnem omrežju facebook se širi objava o iskanju Stanka Zlatka, danes 59 letnega gospoda, ki je kot 12-letnik igral v slovenski pustolovski nadaljevanki Bratovščina sinjega galeba.

Stanka je prek facebooka poskušal najti njegov prijatelj iz mladosti, Rafael Kranjc. Prijatelje in znance je takole zaprosil za pomoč: ''Rad bi našel prijatelja in sošolca iz osnovnošolskih dni! Skupaj sva trgala hlače na Trubarjevi v Ljubljani in jezila učitelje na OŠ Toneta Čufarja v Ljubljani! Če kdo pozna osebo po imenu Stanko Zlatko, naj ga prosim opozori na tole.''



Našli smo Stanka
Komentarji v nadaljevanju so razkrili, da gre za mladinskega igralca, ki je odigral vlogo okrogloličnega dečka s čepico, po imenu Jure. Pa smo se lotili iskanja in Stanka Zlatka odkrili v prekmurskem mestu Beltinci, kjer živi že več kot 35 let.

Stanko je prijazno poklepetal z nami in obudil spomine na mladost ter pot, ki ga je ponesla vse do znamenite slovenske kokošje glave. Zaupal nam je, da je po osnovni šoli obiskoval gimnazijo, nato je sledilo služenje vojaškega roka, zatem pa se je preselil v Prekmurje, kjer se je poročil in si ustvaril družino. S soprogo imata dva sinova, ki sta že poročena, veselo pa pove, da je tudi dedek dvema vnukinjama.

Ob spominu na poletje leta 1969 se široko nasmehne. "Z ekipo smo tri mesece preživeli na morju. Bilo je 'ludo' in 'nezaboravno' (op. p.: noro in nepozabno)! Užival sem na polno, živel za vsak trenutek!" Dogodivščin polna izkušnja tudi 48 let kasneje ni potonila v pozabo. Zanimalo nas je, ali prijatelji in znanci vedo, da je igral v 'Galebu' in Zlatko nam skromno pritrdi, da vsi vedo in da je nekaterim posodil tudi DVD.

Pa so z igralsko ekipo iz mladosti, še kdaj stisnili glave 'vkup' in poklepetali o starih časih? "O ja, smo, Miha, glavni igralec, ki je upodobil Iva, nas je zbral skupaj. V spominu imam, da je bilo to ob 30 letnici filma in da so tedaj ob tem jubileju izdali nadaljevanko na DVD-ju. Lepo je bilo poklepetati, takrat je bil z nami tudi danes pokojni režiser Štiglic in pa legendarni Demeter Bitenc." 

Združili prijatelja iz mladosti
In tako smo med seboj povezali stara znanca iz šolskih klopi. G. Rafael Kranjc je bil več kot navdušen nad novico, da smo našli v času in prostoru izgubljenega prijatelja iz mladosti.

Jože Činč je našel novo srečo. Kliknite tukaj!

Igralci so se srečali ob 30 letnici filma.

Igralci so se srečali ob 30 letnici filma. foto: You Tube

prejšnji članek
Horoskop: Nimajo sreče v življenju. Ste med njimi?
Horoskop
Horoskop: Nimajo sreče v življenju. Ste med njimi?
naslednji članek
V katerega ne bi vstopili? Analiza vas bo presenetila!
Zdravje
V katerega ne bi vstopili? Analiza vas bo presenetila!
#obraziavenija
obraziavenija