Jure Ličen s Sofio
Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Živ dokaz: Veliko prekletstvo slovenskega glasbenika

25. 11. 2016; 08.00
Avtor: Sonči Nered Čebašek/Zvezde
igor misdaris

»Talent je lahko veliko prekletstvo. Jaz sem živ dokaz za to,« priznava Igor. foto: M24

Kot mladenič si je v živo predstavljal, kako živi moški pri petdesetih: umirjeno, morda celo s pridihom pokoja, brez finančnih težav ter z ženo čaka občasne in preredke obiske že odraslih otrok in vnukov.

Zdaj, pri 52 letih, pa glasbenik Igor Misdaris ugotavlja, da se niti ena od teh predstav ni uresničila.

Miru nikoli od nikoder, finančna varnost le fantazija … A sreča neznanska, ker na obiske potomcev ne čaka, vse ima bolj ali manj zbrane ob sebi. »No, da že četrt stoletja nepretrgoma vozim otroke po vrtcih in šolah, mi kdaj res zleze čez glavo,« prizna, a z nasmehom, ki da jasno vedeti, da so taki prebliski močno kratkotrajni. Pri 27 letih je prvič postal oče hčerki Tani, tri leta pozneje sta s prvo ženo dobila še sina Matjo. Skupaj z drugo življenjsko sopotnico, koreografinjo in učiteljico plesa, Ukrajinko Rymmo, je v (sanjskem) paketu dobil še Nika in Michelle, ki zdaj štejeta šestnajst in trinajst let, in ker je še vedno kerlc, kot še šika, je pred petimi leti na svet privekal še Rymmin in Igorjev sin Marin.

Nenavadno je, ko zaraščeni postavni možakar razneženo kot mucek spregovori o otroški četi, ki ga obkroža: kako starejša dva na veliko modrujeta in skušata biti vzornika ta malim, kako sta oba pubertetnika kot petardi tik pred velikim pokom in kako je najmlajši od starejših bratov in sester scrkljan do neba. »Ko smo skupaj, je najlepše. In vsi smo normalni ali nenormalni. Kot je velika naša ljubezen, so močni tudi naši prepiri. A si ne pridemo navzkriž zato, ker bi želeli dokazovati vsak svoj prav, ampak res iz iskrenega truda, da nam je lepo, da si pomagamo, drug drugemu kaj olajšamo … Tudi v otroškem zbadanju in bombardiranju ni nikoli zlobnosti. So pa nagajivi in v kakšnih medsebojnih zmerljivkah tudi nadvse domiselni.«

Polet iz gnezda na tuje

Prizna pa, da ga malce stiska, ker se mu zdi, da se najlepše obdobje v njegovem življenju počasi nagiba v drugo smer – otroci so začeli zapuščati gnezdo. Tana je nekaj let živela v Kopru, kjer je študirala za vzgojiteljico predšolske vzgoje in hkrati poučevala v izolski plesni šoli Balerima. »Hkrati ko je zaključevala študij, se je zaljubila. Sicer v Primorca, a iz Dalmacije, zdaj se je nepreklicno preselila k njemu v Sukošan pri Zadru in tudi tam nadaljuje svojo plesno pot, saj je odprla svojo plesno šolo,« pravi Igor. Tudi Matja bo, kot kaže, odšel v tujino, a v njegovem primeru oče celo srčno upa, da mu bo šlo po načrtu. »V srcu in po duši je sin pravi muzkontar. Zdaj se pripravlja na sprejemne izpite, ki jih bo imel marca na glasbeni akademiji v Celovcu,« ponosno razkrije načrte.

Kot uveljavljeni glasbenik, saj je s skupino Šukar na glasbeni sceni že 26 let, je Igor verjetno poln modrih napotkov za bodočega študenta glasbe. Ima jih, prizna, ne le za področje glasbe, tudi življenjske: »Otroke predvsem opozarjam, naj se ne zgledujejo po meni. Vsi imajo namreč talent, ta pa zna biti prekletstvo – jaz sem živ dokaz za to. Ker mi je šla glasba izvrstno izpod strun, nisem naredil niti glasbene šole niti fakultete. Disciplina, vaje, učenje … Brez tega pač ne gre. Lenoba ne bi smela v naših življenjih kaj iskati, pravi strup je. In res srčno upam, da ta moj gen lenobe ni prešel na naslednjo generacijo.«

O daru in prekletstvu talenta pa bo Igor vsekakor poučeval še pogosto, saj so nadarjeni prav vsi v družini: Nikov oče je didžej in Nik pridno nadaljuje njegovo pot. Michelle je rojena pevka, saj je že pred leti zmagala na mednarodnem tekmovanju Voci nostre v Umagu, prihodnje leto se bo vpisala na solopetje v Glasbeno šolo Koper, s tem da je že končala nižjo glasbeno na klavirju. Po isti poti gre seveda Marin – naslednje leto gre v šolo in hkrati še v glasbeno šolo.

prejšnji članek
Jesenska norišnica znane TV-voditeljice: "Mulčka potrebujeta mamo"
Svet slavnih
Jesenska norišnica znane TV-voditeljice: "Mulčka potrebujeta mamo"
naslednji članek
S temi triki do popolnih las
Moda&Lepota
S temi triki do popolnih las