Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Njegova smrt je šokirala svet: Le ona ve, kje je pokopan

24. 11. 2016; 06.04
Avtor: A.K.
Freddie Mercury

foto: Profimedia

Na dan, ko je umrl Freddie Mercury je na milijone ljudi gledalo svoje televizijske ekrane in zraven točilo solze.

Legendarni pevec skupine Queen je umrl 24. novembra 1991 zaradi bronhitisa, ki je bil posledica AIDS-a. Njegovi poslednji dnevi so ganili mnoge, saj je tik pred smrtjo javnosti razkril, da je zbolel za virusom HIV. Freddie je poskušal skriti bolezen pred svetom, saj se je bal odziva ljudi, zato čas pred smrtjo preživel skrit pred ljudmi, saj so bili znaki bolezni vidni na njegovi koži. Ni želel jemati zdravil, s tem pa si življenje časovno močno skrajšal. Preminil je v svojem domu v Londonu obkrožen z najbližjimi in prijatelji.

Pevec ni želel nobenemu razkriti, kje se bo nahajala žara z njegovim pepelom, le svojemu nekdanjemu dekletu je v oporoki zapisal lokacijo, kjer je želel biti pokopan, Mary Austin pa se je morala obvezati, da te skrivnosti ne bo izdala nikomur. »Bil je prestrašen, bal se je, da bodo oboževalci poskušali izkopati njegov pepel, ker se je to dogajalo z mnogimi preminulimi zvezdniki,« je Mary povedala nekaj let po njegovi smrti. Čeprav naloga ni bila lahka, ji je uspelo dokazati, da ji je moč zaupati, saj nikoli ni popustila pritiskom.



Mary in Freddie sta se spoznala v 70. letih prejšnjega stoletja in bila skupaj pet let. Razšla sta se kmalu po tem, ko je pevec spoznal ameriškega producenta, s katerim se je zapletel v romanco. Tudi kasneje sta si bila blizu, zato je Mary zapustil vse njegovo bogastvo – imetje v vrednosti skoraj 30 milijonov funtov.


Njegovo pravo ime je bilo Farrokh Bulsara, rodil pa se je v Zanzibarju. Fakulteto je zaključil v Londonu, z glasbo pa se je začel ukvarjati leta 1969. S svojo skupino je posnel 18 albumov. Ustvaril je tudi prepoznavni logotip skupine, bil pa je tudi velik ljubitelj mačk, namreč imel jih je ducat.

prejšnji članek
Kava preprečuje nastanek bolezni
Zdravje
Kava preprečuje nastanek bolezni
naslednji članek
Sharon Osbourne fizično obračunala s promotorjem
Svet slavnih
Sharon Osbourne fizično obračunala s promotorjem
#nasazenazenska
nasazenazenska