podgana
Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le oglasil proizvajalec

andrej zubicki zubitsky bobo
Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Bikovo seme za lepše lase

20. 4. 2016; 11.00
Avtor: Petra Mauer/ revija Zarja
Lasje

foto: Vir: Pixabay

Kar težko je verjeti, kaj vse ljudje počnejo za lepoto. Saj ni res, pa je!

Za izboljšanje svojega videza so pripravljeni poizkusiti marsikatere nenavadne, da ne rečemo kar bizarne postopke, katerih del so predstavniki različnih živalskih vrst ali celo njihovi izločki. Si predstavljate, da bi vas masirale kače ali da bi si negovali kožo na obrazu s polži ali ptičjimi iztrebki, lase pa z bikovim semenom? 

Dovolj drzni, pogumni ali radovedni se radi prepustijo vsem mogočim postopkom, zaradi katerih naj bi bili videti lepši, mlajši, bolj sproščeni … Čedalje več je takšnih, ki so za lepoto pripravljeni poseči po ekstremih, zato ni presenetljivo, da posel z nenavadnimi lepotnimi obredi po svetu cveti.

Sproščujoča masaža s kačami
Vse pogosteje se v vlogi zdravilcev in terapevtov pojavljajo živali. Kače pri tem niso izjema, in sicer na Floridi in v Kaliforniji sodelujejo pri sproščujoči masaži. Počasi lezejo po hrbtu (ali tudi drugih delih telesa) strank in z nežnimi pritiski preženejo napetost. Nestrupene kače delujejo pomirjujoče, seveda če se jih ne bojite.

Obraz, namazan s ptičjimi iztrebki
Si lahko zamislite, da bi si kožo na obrazu mazali s ptičjimi kakci? No, razkrivamo vam, da ne bi bili ne prvi ne zadnji. Že pred stotimi leti so se tega postopka posluževale gejše na Japonskem, dandanes pa si ga je že mogoče privoščiti v nekaterih prestižnih kozmetičnih salonih v tujini. Ta nenavadna nega obraza, pri kateri vam kožo na obrazu drgnejo s posušenimi slavčkovimi iztrebki, pomešanimi z riževimi otrobi, je priljubljena tudi med nekaterimi svetovno znanimi, kot je na primer Victoria Beckham.

Bikovo seme za lepše lase

Nego las, v katero frizerji vključijo bikovo seme, imenujejo tudi viagra za lase. Z njim naj bi lasem dodali vlažnost in jim povrnili zdrav lesk. Preizkusite jo lahko v enem izmed londonskih frizerskih salonov.

Obrazna nega s polži
Nega kože s polži, ki imajo nalogo, da lezejo po vašem obrazu, medtem ko vi ležite, je v svetu čedalje bolj priljubljena. Njihova slina je namreč polna antioksidantov, proteinov in tudi hialuronske kisline, zaradi katerih se koža hitreje obnavlja. Polževa sluz prav tako zdravi akne, brazgotine in gladi gubice.

foto: Vir: Pixabay

prejšnji članek
Kdo je torej pravi oče razvpite manekenke?
Svet slavnih
Kdo je torej pravi oče razvpite manekenke?
naslednji članek
Previdno: Strupene jagode na pohodu
Zdravje
Previdno: Strupene jagode na pohodu