1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Naj vas pomladi življenje

28. 6. 2016; 08.30
Avtor: Lea Pufek/Bodi zdrava
ženska
Čeprav časa v resnici ne moremo zavrteti nazaj, pa se lahko na videz kar precej pomladimo zgolj tako, da spremenimo nekatere življenjske navade.

Preprosto pozabite na nekatere navade, ki ste jim sledili vse življenje, ali pa vanje vnesite nove in pustite, da vas pomladi vsakdanje življenje.

Opustite oblikovanje las

Seveda si vsi želimo idealne pričeske, a vročinska obdelava las lahko našim lasem precej škoduje. Zaradi uporabe sušilnika, kodralnika in likalnika za lase naši lasje sčasoma postanejo suhi in pusti. Zaradi takšnih las pa smo kaj hitro videti starejši. Navsezadnje lasje že od nekdaj veljajo za simbol mladostne lepote. Če se torej želite pomladiti, pustite lasem, da naravno zadihajo. Za nekaj časa prenehajte vročinsko oblikovati lase. Pustite lasem, da so to, kar so. Tako boste videti veliko bolj mladostni. In naravni lasje so letos v modi.

Vlažite kožo na rokah

Če boste vprašali kogar koli, po čem ugotavlja starost ženske, bo verjetno rekel, da po rokah. Koža na vrhnji strani dlani je precej tanka, zato je veliko bolj dovzetna za spremembe, kar pomeni, da je na tem delu najlažje opaziti staranje kože. Kadar so dlani še posebno suhe, so videti še toliko starejše. Zato je priporočljivo kožo dnevno vlažiti. Če ste do zdaj kožo na dlaneh negovali zgolj po potrebi, je skrajni čas, da jih začnete negovati vsak dan. Namažite jih vsako jutro in vsak večer.

Skrbite za bele zobe

Kar nikakor ne pomeni, da jih redno belite, ampak poskrbite za to, da se boste izogibali hrani, ki obarva vaše zobe. Bel nasmeh je zdrav in mladosten nasmeh, zato skrbite, da bo tak ostal še dolgo. Hrana, ki zobe obarva, je navadno vroča, temna ali lepljiva – denimo kava, čaj, alkohol (zlasti rdeče vino), kokakola, pa razne omake iz soje, z veliko sladkorja. Čim bolj se izogibajte tej hrani, predvsem pa vsak dan skrbite za higieno zob in ne pozabite na zobno nitko.

Redno telovadite

Telovadba pospeši cirkulacijo, kar povzroči, da je naša koža videti najlepše. Je dovolj napeta, prožna in nima veliko celulita. Poleg tega telovadba pospeši tudi prebavo, s katero redno iz telesa izločate strupe, urejeno delovanje ledvic pa izbriše kolobarje pod očmi. Najnovejša študija univerze v Kanadi je pokazala, da redna vadba prav tako zavira staranje kože. Ne nazadnje pa je človek nasploh videti veliko mlajši, kadar je v dobri formi. Zato vadbo vključite v svoj tedenski urnik.

Bodite zmerni pri uporabi telefona

Ste vedeli, da čezmerna raba pametnega telefona vpliva tudi na vaš videz? Kadar ste predolgo in prepogosto v položaju s sklonjeno glavo, ker pregledujete svoj telefon, se sčasoma na vašem vratu pojavijo globoke linije in gube, ki vas precej očitno postarajo. Prav tako pa nenehen sključen položaj pokvari vašo držo. Telefon ni vaše življenje. Nadzorujte njegovo rabo, če se ne želite prehitro postarati.

Vzljubite zeleno

Če se do zdaj še niste zavedali pomembnosti uživanja zelene zelenjave, potem je skrajni čas, da se je začnete. Ne samo da je zelena zelenjava odličen vir vitaminov in mineralov, deluje tudi kot naravna zobna ščetka. Zelena zelenjava, bogata z vlakninami, je namreč naravni čistilec zob in preprečuje nalaganje zobnih oblog. Prav tako pa karotenoidi, ki jih najdemo v temno zeleni listnati zelenjavi, poskrbijo za zdravo in privlačno polt.

Obvladujte stres

Stres vas ne vrže s tira samo od znotraj, ampak se kaj kmalu začne odražati tudi na zunaj. Stres nas postara, poleg tega pa močno pripomore k nastanku ali širjenju mnogih kožnih bolezni in nevšečnosti, kot so mozolji, luskavica, ekcem in podobno. Zato nikoli ni prepozno, da poiščete svoj način sproščanja in obvladovanja stresa. Pa naj bo to joga ali slikanje, pletenje ali jahanje, planinarjenje ali zgolj izboljševanje dihalne tehnike. Kar koli, kar vam pomaga pomiriti se in premagati stres, vas bo tudi pomladilo.

prejšnji članek
Otežujemo si pot do sreče
Zdravje
Otežujemo si pot do sreče
naslednji članek
To je naredil zaradi sina!
Svet slavnih
To je naredil zaradi sina!
#nasazenazenska
nasazenazenska