franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Rešitve za krhke nohte

2. 7. 2016; 02.30
Avtor: Tjaša Kokalj
uvodna

foto: Thinkstock

Marsikdo enači nohte z urejenostjo osebe, saj mnogi pravijo, da so nohti zrcalo človeka in razkrivajo, kako skrbite zase in kako urejeni ste.

Ja, res je lepo videti negovane nohte, a kaj storiti, ko so naši nohti krhki in se lomijo? Ali bolje, kaj lahko storimo sami, v domači lekarni?



Krhki, razcepljeni, lomljivi in poškodovani nohti opozarjajo, da telesu primanjkuje hranilnih snovi, vitaminov in mineralov, stanje pa lahko poslabšajo tudi vreme, pretirano izpostavljanje vlagi, stres in oslabljen imunski sistem. Za zdrav in negovan videz nohtov lahko poskrbite tudi doma, saj bodo s pravilno prehrano in malce potrpežljivosti spet sijali od zdravja.

Mandljevo olje

Vsakodnevna masaža z mandljevim oljem bo utrdila nohte in okrepila nohtno posteljico. Nohti ne bodo več tako krhki in lomljivi, koža pa bo mehka in gladka. Mandljevo olje, ki je sicer zelo dobro tudi za nego kože, lahko nadomestite s toplim olivnim oljem: dodajte mu nekaj kapljic limoninega soka in rokam privoščite nekajminutno kopel. Sicer pa je masaža koristna tudi za roke, saj pospešuje kroženje krvi, mandljevo olje pa bo kožo na rokah, ki je zelo izpostavljena, negovalo.

Izvlečki čajevca

V tropskih krajih čajevec že dolgo uporabljajo za zdravljenje glivičnih okužb. V toplo vodo kanite nekaj kapljic eteričnega olja čajevca. Roke dvakrat na dan po nekaj minut namakajte v tako pripravljeni kopeli.

Ognjičeva krema

Če so vaše roke čez dan zelo obremenjene, vam bo v odlično pomoč pripravek iz ognjiča, saj koristi utrujenim rokam in skrhanim nohtom.

Več vas čaka v najnovejši Lepi&Zdravi.

prejšnji članek
Ne recite temu ljubezen
Zdravje
Ne recite temu ljubezen
naslednji članek
Telo pove več kot besede – kaj sporoča telesna govorica?
Zdravje
Telo pove več kot besede – kaj sporoča telesna govorica?