profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Dieta, ki topi kilograme, čisti telo in ga krepi

18. 2. 2017; 06.00
Avtor: L.P.
hujšanje

Preprosta dieta vam bo pomagala do popolne postave.

Nekoč zelo popularna dieta je spet na jedilniku mnogih. Ne le, da boste z njeno pomočjo izgubili odvečne kilograme, očistili boste tudi svoje telo. Brez lakote!

Riževa dieta je v zadnjem času vse bolj priljubljena med tistimi, ki želijo shujšati. Prinaša odlične rezultate, krepi in čisti telo. Dieta je zasnovana tako, da dnevno zaužijete eno porcijo riža, zmanjšate število kalorij, maščobe, sladkorjev in proteinov. Če se držite navodil, lahko prvi mesec izgubite tudi do devet kilogramov. To je seveda odvisno od tega, koliko odvečnih imate.

Dieta vključuje tudi redno vadbo, meditacijo in vodenje dnevnika.

Kaj lahko jeste, čemu pa se morate odreči?         

Glavne sestavine diete so sadje, zelenjava, stročnice, polnovredne žitarice, beljakovine. Vsak dan morate zaužiti en obrok, ki vsebuje škrob, nemastne mlečne izdelke, sadje in zelenjavo.

Dieta je sestavljena iz treh faz. V prvi fazi morate dnevno zaužiti največ 800 kalorij, ko pridete do tretje faze, se kalorije povečajo na 1200. Popolnoma se morate odreči alkoholu, mesu, sladkorju, moki.

Ker je jedilnik pri riževi dieti sestavljen iz sadja, zelenjave, stročnic in žit, vaše telo dobi dovolj vlaknin, te pa vas bodo nasitile in uredile prebavo. Že po nekaj dnevih diete boste občutili lahkotnost, vaše telo se bo pričelo čistiti, okrepili se bo črevesje.

Sestavljajte si obroke iz dovoljenih živil, ti naj bodo redni in zmerni. Riž je odlično živilo, ki ga lahko pripravljate na tisoč in en način, tudi izbira stročnic in zelenjave je zelo obsežna, saj je dovoljeno vse, kar spada v ti dve skupini. Pomembno je tudi, da pijete zadosti vode, da se vsakodnevno gibate in da vodite dnevnik, kamor zapisujete počutje, želje in obroke. Ta vas bo še dodatno motiviral. Ne pozabite na meditacijo, vsak dan se sproščajte vsaj nekaj minut.

Ker dieta ne vsebuje mesa, je primerna tudi za vegane in vegetarijance. Prav tako pa izboljša zdravje vsem tistim, ki imajo težave s holesterolom, sladkorno boleznijo ali boleznijo srca.

Ni pa priporočljivo, da jo izvajate dlje časa. Vztrajajte največ tri tedne, nato pa uživajte še ostalo zdravo hrano.

prejšnji članek
Samo čisti zobje so zdravi
Zdravje
Samo čisti zobje so zdravi
naslednji članek
Ali vaša spalnica škoduje vašemu zdravju?
Zdravje
Ali vaša spalnica škoduje vašemu zdravju?