Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

ALGA MARIS predstavlja odlično zaščito kože pred soncem

14. 7. 2016; 09.54
Avtor: Promocijsko gradivo
Summer-Skincare1
Preverite, kakšna je odlična zaščita pred soncem in staranjem kože.

Sončenje in poležavanje na plaži nista več tako brezskrbna kot sta bila nekoč. Z izpostavljanjem soncu se koža poškoduje. Da postane suha, neelastična in nagubana, nas lahko še najmanj skrbi. Niso redki primeri, ko neprevidno sončenje povzroči raka na koži. Učinkovita zaščita kože je postala nuja.

Na trgu obstaja pestra ponudba krem za sončenje, ki se v glavnem delijo na tiste s kemičnimi in tiste z naravnimi mineralnimi filtri.

V čem je razlika?
Kemični filtri, ki jih pozna večina krem za sončenje, delujejo tako, da prodrejo skozi kožo, da bi lahko vpijali UV žarke. Delovati začnejo 20-30 min po nanosu. Zavedati se moramo, da nas kemični filtri zato pred pojavom kožnega raka ne ščitijo. Lahko pa povzročajo draženje kože. Posamezne kreme vsebujejo hormonske motilce in nano delce, ki našemu organizmu prej škodijo kakor varujejo.


Za razliko od kemičnih filtrov mineralna zaščita, katero vsebuje Alga Maris, na koži ustvari efekt ogledala, od katerega se UV žarki odbijajo. Kožo ne draži, ji ne škodi in deluje že takoj po nanosu. Največkrat mineralno zaščito sestavljata minerala, ki ju najdemo v naravi, v belem pesku na plaži: titanov dioksid in cinkov oksid. Vendar sta varna le, če sta dovolj velika. Biti morata večja od nano delcev (velikosti od 1 do 100 nm), da ne moreta preiti v kožo. Če krema vsebuje nano delce, lahko preverimo na deklaraciji (nano). Alga Maris nano delcev ne vsebuje.

Znamka Alga Maris podjetja Laboratoires de Biarritz nudi odlično mineralno zaščito pred UVA in UVB. Poleg tega varuje kožo pred staranjem in predčasno izgubo elastičnosti, saj vsebuje močan antioksidant algo-gorria®.
Hkrati je zaradi vsebnosti alge-gorria® odlična tudi kot običajna anti-age dnevna nega. Veliko anti-age tretmajev obljublja odpravo poškodb kože nastalih zaradi sončenja. Za razliko od njih Alga Maris skozi vse leto deluje tako, da do njih sploh ne bi prišlo.
Je Bio certificirana, z vsebnostjo 99,6 do 99,9% naravnih sestavin, brez nanodelcev, mineralnih olj, umetnih dišav, glutena, je vodoodporna, primerna za otroke nad 1 letom starosti in osebe z zelo občutljivo kožo. Se hitro vpije, zelo lepo razmaže in ne pušča belih sledi. To zadnje je tudi njena specifična prednost pred ostalo tovrstno mineralno zaščito.

Izdelki so na voljo v Maxiju, Nami, Sanolaborjih in v bio prodajalnah. 

Alga-gorria® je naravni izvleček domorodne rdeče morske alge Gelidium sesquipedale, ki živi v Atlantskem morju ob Baskovski obali na jugozahodu Francije. Je naravna in patentirana učinkovina (FR2978915), ki nevtralizira proste radikale in dejavnike staranja. Licenco za uporabo alge-gorria® ima izključno podjetje Laboratoires de Biarritz iz Francije.

Po testih ORCA je antioksidativna moč alge-gorria® petkrat višja višja od vitamina C! Celota molekul z antioksidativno močjo je kar trinajstkrat bolj učinkovita kot ostala celota molekul z antioksidativno močjo, ki jih najdemo na kozmetičnem trgu. Ta njena izjemna moč je rezultat evolucije, ko je alga počasi razvijala svoje sposobnosti prilagajanja na ekstremne okoliščine (slano, razburkano morje, močni tokovi, žgoče sonce) in varovanja pred UV žarki. Alga-gorria® hkrati tudi pomaga upočasniti proces naravnega staranja, skoraj za 40%, ki se kaže kot postopno izgubljanje elastičnosti kože po 20. letu. Zato se uporaba krem Alga Maris priporoča skozi celo leto, ne samo v obdobju sončenja.

prejšnji članek
Kje je najcenejši dopust in nastanitev?
Zdravje
Kje je najcenejši dopust in nastanitev?
naslednji članek
Na ta način aktivno začnite svoj dan
Kulinarika
Na ta način aktivno začnite svoj dan
#obraziavenija
obraziavenija