mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Na ta način aktivno začnite svoj dan

14. 7. 2016; 09.43
Avtor: Promocijsko gradivo
big_thumb_9c54b412ea83a98aff601586f5c6b107
Ste tudi vi zjutraj pogosto utrujeni in brez energije? Z nekaj preprostimi nasveti se bodo vaša jutra spremenila v najljubši del dneva!

Kaj lahko naredite, da bo vaše jutro bolj aktivno?
Vstajajte vsak dan ob isti uri in vstajanje bo prešlo v vašo navado. Pojdite spat vsaj sedem ur pred vašim vstajanjem. Vstajanje bo prešlo v vašo navado, če ga boste dovolj dolgo ponavljali in se držali vaše ure vstajanja. Določite si tudi uro, ko hodite spat in se je čim bolj držite. Dokazano je, da je 6 ur dovolj, da se človek ustrezno odpočije, toda pozor: najučinkoviteljši je spanec med 11. uro zvečer in 5. uro zjutraj.


Kozarec vode pred spanjem
To je majhen trik za začetek, ki vas bo dvignil na noge in zaradi katerega boste morali zjutraj na stranišče. Se strinjate, da je najtežje vstati s postelje?


Premaknite budilko
Če se vaš mobilnik z alarmom ali vaša budilka nahaja tik ob vaši postelji, na dosegu vaše roke, se boste težko uprli temu, da pritisnete tipko 'snooze' ali budilko izklopite. Premaknite budilko na drugi konec vaše spalnice, tako da boste morali vstati s postelje, da jo boste izklopili. Ko ste na nogah, vam bo lažje vstati in začeti dan. Izberite takšen zvok alarma ali pesem, ki vam je pri srcu in vam daje energijo, ne takšne, ki vas bo spravila v slabo voljo.


Osvetlite si prostor
Takoj, ko vstanete in ko ugasnete alarm na budilki, si prižgite luč ali dvignite rulete v vaši spalnici. S tem boste ustvarili občutek dneva. Najbolj učinkovita je sončna svetloba, ki vas bo razvedrila. Iz spalnice odstranite televizor in vanjo postavite barvite slike ali fotografije. Ustvarite si spalnico, v kateri se boste z veseljem prebudili.

Privoščite si zajtrk!
Hitreje se boste zbudili, če si boste zjutraj privoščili zajtrk, ki vam bo pričaral nasmeh na obraz. Če ste preveč nejevoljni ali utrujeni, potem naj vas zajtrk počaka kar v hladilniku. Novi Mu Smoothie bo za vas prava izbira, saj je narejen iz slastnega jogurta in sadja ter vsebuje le naravne arome.

Osvežite se s hladno prho
Obraz si osvežite z vodo in se stuširajte. To bo pospešilo pretok krvi po vašem telesu in vas bo dokončno prebudilo. Svež občutek bo tudi okrepil vašo samozavest, tako boste dan že začeli uspešno.


prejšnji članek
ALGA MARIS predstavlja odlično zaščito kože pred soncem
Moda&Lepota
ALGA MARIS predstavlja odlično zaščito kože pred soncem
naslednji članek
Znana igralka šokantno spremenjena
Svet slavnih
Znana igralka šokantno spremenjena