stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Ražnjiči po dalmatinsko

5. 7. 2022; 01.30
Avtor: Njena.si
Ražnjiči po dalmatinsko

Ražnjiči po dalmatinsko foto: dreamstime

V svojo kuhinjo vnesite dalmatinski pridih.

Potrebujemo:

  • 50 dag  jagnječjega stegna
  • 30 dag svinjskega stegna
  • 20 dag slanine
  • 10 dag čebule
  • 10 dag sveže paprike
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 2 dag česna, zdrobljenega ali narezanega na majhne koščke
  • sol in poper
  • peteršilj

Priprava:

Jagnječje in svinjsko stegno razrežemo na primerno velike koščke za ražnjič, slanino, čebulo in papriko pa na malo manjše koščke. Izmenično jih nabodemo na kovinske ali lesene palčke. Na začetku in na koncu nabodemo jagnječje režnje. Posolimo jih in popopramo, namažemo z oljem in pustimo, da se približno 60 minut marinirajo. Ražnjiče pečemo na žaru. Postopoma jih obračamo in mažemo s slanino. Ražnjiče postrežemo s svežim kruhom. Posebej ponudimo še omako iz oljčnega olja, česna in peteršilja. 

prejšnji članek
Oranžno-rdeče olje, ki pripravi kožo na sončenje
Moda&Lepota
Oranžno-rdeče olje, ki pripravi kožo na sončenje
naslednji članek
Nikolinina prijateljica bolj navdušena nad Adamom
Svet slavnih
Nikolinina prijateljica bolj navdušena nad Adamom