IMG-20240429-WA0004
Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega grabna usoden plaz

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Horoskop: Pomlad prinaša ovna

21. 3. 2017; 10.00
Avtor: Barbara Rožmanec Rupnik, DastolAS
oven

Oven je ognjeno znamenje koleričnega temperamenta. foto: Pixabay

Začela se je pomlad in zodiakalno znamenje Ovna. Vas zanima, kakšen je oven?

V ponedeljek, 20. marca se je začela pomlad. Temu dnevu rečemo tudi pomladni ekvinokcij ali enakonóčje, saj sta dan in noč približno enako dolga po celem svetu, Sonce pa je nad obzorjem približno toliko časa kot pod obzorjem. Ekvinokcij je astronomski pojav, ko ekvatorialna ravnina zaide čez sončevo središče. Ena izmed posledic obdobij enakonočij je moteč učinek na delovanje komunikacijskih satelitov. Ko se Sonce v tem času postavi za geostacionarni satelit, pride do izjemno močnega žarčenja na sprejemnike na zemeljskem površju ter oslabljenega delovanja, ki lahko traja od nekaj minut do ene ure.

Ekliptika je tirnica, ki jo Sonce »prehodi« v enem letu oz. 365 dneh. V tem času prepotuje 360 ločnih stopinj. Leto ima 12 delov, Sonce pa se v tem času pomika skozi 12 zodiakalnih znamenj. Pomladíšče je ena izmed točk na nebesni krogli, v kateri se sekata ekliptika in nebesni ekvator. V pomladišču je na svoji navidezni poti Sonce ob pomladnem enakonočju, to je okoli 20/21. marca vsako leto.

Takrat se začne pomlad in zodiakalno znamenje Ovna (ne ozvezdje!). Dnevi se daljšajo, sončni žarki postajajo čedalje močnejši, narava se končno prebuja. Zimsko sivilo zamenja svetlozelena barva prvih kalčkov. Vse bujno zeleni, klije, brsti. Rast je hitra in zdi se, da so spremembe vidne že iz ure v uro. Simbol Ovna je ukrivljena črka V, ki predstavlja ovnove rogove, pa tudi obliko razpoke, ki jo naredi kalček, ko odpre semenski ovoj. Oven ponazarja preboj, rast in nov začetek.

Taki so tudi ljudje Ovni: prodorni, neučakani, polni energije in željni akcije. Oven je ognjeno znamenje koleričnega temperamenta. V množici ljudi jih zlasti opazite, ker so rojeni vodje, tekmovalni, dejavni in polni načrtov za prihodnost. Ker je Oven tudi kardinalno znamenje, pomeni, da je najbolj podjetno, ambiciozno in pogumno znamenje. Rad je v središču pozornosti in uživa na vodilnih funkcijah. Kot šef zahteva brezpogojno spoštovanje, nima potrpljenja z ljudmi, ki ne sledijo njegovemu tempu. Hitro se razjezi, a tudi hitro odpusti. Svojih misli in čustev ne skriva, kar ga rado »tepe«. Pove direktno, pa naj stane kolikor hoče. Čeprav je zelo delaven, mu primanjkuje vztrajnosti in sočutja do drugih ljudi. Rad ima hitre avtomobile, motorje, rdečo barvo. Zanimajo ga vojaška tehnika, borilne veščine, orožje in strojništvo. V tem znamenju je rojenih veliko odličnih športnikov, inštruktorjev vožnje, trenerjev, inženirjev strojništva ipd. Občutljivi deli telesa so glava, obraz, oči in možgani. Pogosto se urežejo ali opečejo. To velja tudi za tiste, ki imajo v tem znamenju ascendent (podznak) ali Luno.

In kako prepoznate Ovna? Če opazite, da ima kdo trikoten obraz z ostrimi potezami, močne, izrazite obrvi, podolžno zarezo/gubo med obrvmi, vitko, a mišičasto telo in impulzivne gibe, imate skoraj gotovo opravka z Ovnom (ali pa je Oven v podznaku).

Še več boste našli tukaj.

prejšnji članek
Dejan Vunjak: Preslepila sva sodnike
Resničnostni šovi
Dejan Vunjak: Preslepila sva sodnike
naslednji članek
Znane ženske iskreno priznale: Ločitev je kot smrt v družini
Svet slavnih
Znane ženske iskreno priznale: Ločitev je kot smrt v družini