901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Prijatelji in zvezde

24. 9. 2016; 04.00
Avtor: sn
prijateljstvo

Nekateri astrologi zagovarjajo tezo, da se vsaka ljubezen polagoma spremeni v trden medsebojni odnos, ki ga lažje poimenujemo prijateljstvo. foto: profimedia

Fenomen prijateljstva ni samo potreba vsakega človeka, temveč je tisto najlepše, kar človek najde v življenju.

Različna znamenja horoskopa imajo različen odnos do prijateljstva. Kakšen prijatelj ste in kakšne prijatelje potrebujete?

Motiv prijateljstva predstavlja eno od največjih dimenzij človeških odnosov. Gre za vsakemu človeku znan in domač pojav, ki pa ga lahko kljub vsemu razumemo na nešteto načinov, zato razlage zanj pravzaprav sploh ne poznamo.

Dve vrsti odnosov

Astrologi so si enotni Vodnarjeva doba prinaša vseljudsko ljubezen, ki se kaže še najbolj prek prijateljskih odnosov. Lahko se spremeni odnos do seksualnosti, ki bi lahko postala sestavni del prijateljskega odnosa. 

Ljubezenski in prijateljski odnos lahko razmejimo s precejšnjo gotovostjo, saj vemo, kdo je naš prijatelj in v koga smo zaljubljeni. Vendar pa vsako druženje ni tudi prijateljstvo, saj lahko ljudi vežejo skupni interesi in zabave, morda delijo enake težave ali pa le stanujejo v soseščini. Tovrstnih odnosov ne moremo enačiti s prijateljstvom in šele ob pojavu čustva pripadnosti lahko rečemo, da smo se približali meji, ko se lahko začne prijateljski odnos. Pri tem pa se postavlja vprašanje, kje je meja med prijateljstvom in ljubezenskim odnosom. Ali ti dve razmerji razmejuje samo spolni odnos?

Zapisano v zvezdah

Ključne točke za astrološko proučevanje prijateljstva so položaj znamenja dvojčkov, Merkurja in pomen enajste hiše horoskopa. Seveda imajo močan pomen tudi drugi planeti, saj Merkur vpliva na družabnost, način komunikacije in delovanje razuma, Venera in Luna na čustveno stopnjo privrženosti in odvisnosti, Mars pa ob tem pokaže vrsto strasti v odnosu in podobno.

Prijateljstvo je sprejemanje sočloveka z vsemi pozitivnimi lastnostmi in slabostmi.

Na splošno lahko rečemo, da se različna znamenja na prijateljstvo odzivajo zelo različno, saj bodo na primer intelektualno prijateljstvo gojili predvsem dvojčki in device, v nekoliko manjši meri pa kozorogi, škorpijoni in ribe. Tehtnice, levi in ovni se bolj nagibajo k prijateljevanju s tistimi ljudmi, s katerimi se dobro zabavajo in s katerimi lahko delijo avanturizem in življenjsko energijo. Nežna prijateljstva, polna čustev, so značilna za rake in ribe ter tudi za bike in vodnarje.

Mejo med prijateljstvom in ljubeznijo bodo najlažje od vseh prestopili vodnarji, strelci in tehtnice, privlačnost pa najbolj izražajo levi, raki in ovni. Kozorogi, device, biki in strelci vam bodo svoje prijateljstvo pokazali s skrbjo, saj vam bodo v težavah vedno priskočili na pomoč, kar pa bodo pričakovali tudi v svojem primeru. Značilno zanje je tudi, da v primeru razočaranja zelo trpijo in le stežka odpuščajo. Prijatelje najhitreje menjajo dvojčki, vodnarji in levi, medtem pa škorpijoni, biki in kozorogi negujejo dolgotrajna prijateljstva, največkrat celo dosmrtna.

prejšnji članek
Linda nekoč izjemna lepotica, danes močno postarana!
Svet slavnih
Linda nekoč izjemna lepotica, danes močno postarana!
naslednji članek
Superživila v nosečnosti: da ali ne?
Zdravje
Superživila v nosečnosti: da ali ne?
#obraziavenija
obraziavenija