cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Zdrobovi štruklji s čemažem

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zdrobovi štruklji s čemažem
Sestavine
Št. oseb
vlečenega testa
svežih čemaževih listov
olja
jajca
skute
pšeničnega zdroba

Opis

vlečeno testo, čemaž

Priprava

Umite in odcejene čemaževe liste na grobo nasekljamo, damo v kozico z 1 žlico olja in pokrito dušimo nekaj minut, da se čemaž malo zmehča in tekočina izhlapi. V skledi zmešamo jajce, skuto in zdrob, solimo.

V veliki posodi zavremo najmanj 3 litre vode in jo solimo. Približno 2/3 razvlečenega testa namažemo z zdrobovim nadevom in enakomerno potresemo s čemažem. Štrukelj zvijemo, ga zavijemo v bel prtič in konce zavežemo z vrvico.

Zavit štrukelj v vreli vodi kuhamo približno 25 minut, nato ga dobro odcedimo in narežemo. Po želji lahko štruklje pokapljamo s prepraženimi drobtinami.