sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Grška špinačna pita

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Grška špinačna pita
Sestavine
Št. oseb
vlečenega testa
špinače
fete (lahko tudi pol skute in pol fete)
jajca
soli
olja

Opis

Špinača, testo, skuta, feta

Priprava

Špinačo skuhamo v slani vodi in jo dobro odcedimo. Za nadev dobro zmešamo nadrobljen sir in jajca. Če uporabljamo feto, ki je že sama precej slana, ni treba soliti, če uporabljamo skuto, nadev tudi solimo.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pravokoten pekač naoljimo in obložimo s 3 listi testa, ki jih sproti namažemo z oljem. Nato na testo stresemo približno 1/2 nadeva, nanj damo plast odcejene špinače in pokrijemo z 2 listoma testa, ki ju sproti namažemo z oljem. Testo znova obložimo z nadevom in špinačo ter prekrijemo z 2 listoma testa, ki ju premažemo z oljem.

Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 15 minut s spodnje strani ter nato še približno 30 minut z obeh strani, da se listi testa na vrhu pite hrustljavo zapečejo.