sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Mesni zavitek z jajčevci

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesni zavitek z jajčevci
Sestavine
Št. oseb
vlečenega testa
mešanega mletega mesa
večji jajčevec
olja
čebula
korenček
zdrobljenega timijana
soli
popra
jajca
kisle ali sladke smetane

Opis

vlečeno testo, mešano mleto meso, jajčevec

Priprava

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, korenček ostrgamo in na drobno sesekljamo ali naribamo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, korenček in meso ter mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Nato solimo in popramo, začinimo s timijanom, prilijemo nekaj žlic vroče vode, premešamo in pokrito dušimo približno 15 minut.

Jajčevce narežemo na tanke rezine, jih premažemo z oljem in v ponvi zlato popečemo. Mesni nadev pustimo, da se malo ohladi, nato mu primešamo jajci. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Na testo najprej zložimo popečene rezine jajčevca, nanje damo mesni nadev, nato zvijemo, zavitek položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in ga premažemo s smetano. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Ko se zavitek zlato zapeče, še toplega narežemo in postrežemo, okusen pa je tudi hladen.