pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Testeninska solata s piščancem in avokadom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Testeninska solata s piščancem in avokadom
Sestavine
Št. oseb
testenin v obliki velikih riževih zrn (risoni)
piščančjega fileja
avokada
ali 1 skodelica češnjevih paradižnikov
sojine omake
moke
soli in popra
belega vinskega ali jabolčnega kisa
olja

Opis

testenine v obliki velikih riževih zrn (risoni), piščančji file, avokado...

Priprava

Piščančji file narežemo na trakce, jih damo v manjšo skledo, popramo, prilijemo sojino omako, dobro premešamo in pustimo marinirati vsaj 20 minut. Medtem testenine skuhamo v slani vodi. Ko so kuhane, jih stresemo v cedilo, na hitro speremo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo.

Paradižnike prepolovimo, damo v skledo za solato, solimo in popramo ter pokapljamo z 2 žlicama olja. Avokado prepolovimo, olupimo, narežemo na paličice ali kockice, damo v skledo s paradižnikom in pokapljamo s kisom.

Marinirane trakce piščanca malo odcedimo in zmešamo z moko. V voku ali ponvi segrejemo 3 žlice olja, dodamo trakce piščanca, mešamo in pražimo 5 minut. Trakce mesa s penovko poberemo iz voka, jih na hitro odcedimo na papirnatih brisačah in dodamo paradižnikom in avokadu. Nazadnje dodamo še odcejene testenine, vse premešamo, po okusu dosolimo in popramo ter postrežemo.