Vroče ta hip

Marinirane pečene sardele s papriko Uredi recept

Ogledov: 483

Za koliko oseb: 6 oseb

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 10 min

Skupaj: 40 min

Kratek opis

sardele, čebula, paprika, moka...

Sestavine
499.9998 g do 800 g sardel (odvisno od tega, ali sardele ponudimo kot predjed ali glavno jed)
1.0002 kosa ali 2 večji beli čebuli
1.0002 kosa rdeče in 1 kos zelene paprike
1.9998 žlici moke
1.0002 dl olja
1.9998 žlici olivnega olja
4.0002 žlic vinskega kisa
1.0002 ščepca soli in popra
Priprava
  • 1 Sardele očistimo, odrežemo jim glave in odstranimo hrbtenico, nato jih dobro splaknemo pod tekočo mrzlo vodo in osušimo na papirnatih brisačah. Povaljamo jih v moki in v vročem olju zlato ocvremo.
  • 2 Čebulo olupimo in narežemo na lističe, papriki očistimo in narežemo na trakove. V posodi segrejemo 2 žlici olivnega olja, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da postekleni. Čebuli dodamo papriko, naprej mešamo in pražimo, da se paprika malo zmehča. Solimo in popramo, dodamo kis in nekaj žlic vode, prevremo in odstavimo.
  • 3 V plitvo skledo v plasteh zložimo sardele, čebulo in papriko, vse prelijemo s kislo tekočino in dobro ohladimo. Tako pripravljene sardele lahko v dobro zaprti posodi v hladilniku hranimo 3 dni.

Podobni recepti