podgana
Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo podgane

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Sveža rebrca s stročjim fižolom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sveža rebrca s stročjim fižolom
Sestavine
Št. oseb
svežih mesnatih svinjskih rebrc
zelenega stročjega fižola
večja korenčka
krompirja
olja
soli in popra
sladke paprike
čiste juhe (lahko iz kocke)
sesekljanega svežega peteršilja

Opis

svinjska rebrca, stročji fižol, krompir, korenček....

Priprava

Fižol očistimo, če so stroki zelo dolgi, jih narežemo na kose. Korenje ostrgamo in narežemo na koleščke, krompir olupimo in narežemo na kose.

V posodi na 1 žlici olja popečemo rebrca, solimo, popramo in potresemo s papriko. Ko po obeh straneh zlato zarumenijo, jih preložimo na krožnik.

V posodo damo še 1 žlico olja, dodamo fižol, korenje in krompir, mešamo in pražimo nekaj minut. Nato damo rebra nazaj v posodo, prilijemo vročo juho in pokrito dušimo približno 30 minut. Jed nazadnje potresemo s svežim peteršiljem.

#nasazenazenska
nasazenazenska