kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Pečeni paradižniki z mesnim nadevom

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečeni paradižniki z mesnim nadevom
Sestavine
Št. oseb
enako velikih paradižnikov
mletega mesa (govejega ali mešanega)
čebule
česna
korenček
manjši jajčevec
olja
sladke paprike
timijana
soli in popra
jajce
do 2 žlici drobtin
paradižnikove kaše
začimbnega posipa

Opis

paradižniki, mleto meso, jajčevec, timijan....

Priprava

Zelenjavo očistimo, čebulo in česen na drobno sesekljamo, korenček naribamo, jajčevec narežemo na kockice. Paradižnikom odrežemo del s pecljem, z žličko jih izdolbemo, notranjost posolimo, nato jih obrnemo, da se odcedijo.

V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, česen, korenček in kockice jajčevca, mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča, vendar čebula ne sme porjaveti. Dodamo meso ter naprej mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi. Začinimo s sladko papriko in timijanom, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo 15 minut.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Ko se meso nekoliko ohladi, mu primešamo stepeno jajce in drobtine. Z nadevom napolnimo paradižnike in jih zložimo v primerno velik pekač. Paradižnikovo kašo, 1 žlico olja, začimbni posip in 1 dl tople vode zmešamo in vlijemo na dno pekača. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.