Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zloženka s kislim zeljem in mesom

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zloženka s kislim zeljem in mesom
Sestavine
Št. oseb
kislega zelja
mletega mesa
manjše sesekljane čebule
olja
paradižnikove mezge
začimbnega posipa
krompirja
masla
mleka
jajc
soli in popra

Opis

kislo zelje, mleto meso, čebula, paradižnikova mezga, krompir...

Priprava

Kislo zelje splaknemo in odcedimo, nato ga v posodi na 2 žlicah olja na hitro prepražimo in pustimo, da se ohladi. V drugi posodi na 2 žlicah olja na hitro prepražimo čebulo, ko postekleni, dodamo meso in naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo in začimbni posip, premešamo in pokrito dušimo še 15 minut.

Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v slani vodi. Kuhan krompir odcedimo, ga pretlačimo, dodamo 40 g masla in mleko. Nato krompir odstavimo in mlačnemu primešamo jajce, dosolimo in popramo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom. V pekač damo najprej polovico krompirjevega pireja in nanj naložimo zelje. Mlačni mesni omaki primešamo jajce, jo damo na zelje ter prekrijemo s preostalim krompirjevim pirejem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.