Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Skledice s skuto in borovnicami

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Skledice s skuto in borovnicami
Sestavine
Št. oseb
(listi) vlečenega testa
stopljenega masla
skute
jajca
sladkorja
sveže nastrgane limonine lupinice
borovnic

Opis

vlečeno testo, stopljeno maslo, skuta, borovnice...

Priprava

Testo razrežemo na 18 kvadratov velikosti 12 cm. Vdolbinice pekača za mafine namažemo s stopljenim maslom, nato vsak kvadrat testa premažemo s stopljenim maslom in po dva skupaj zložimo tako, da se vogali ne prekrivajo, in ju damo v vdolbinico pekača.

Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Skuto, jajci, sladkor in limonino lupinico dobro zmešamo in nadev razdelimo v testene skledice. Pekač postavimo v ogreto pečico in s spodnje strani pečemo 15 minut. Nato na nadev damo še borovnice ter z obeh strani pečemo še približno 8 minut.

Pečene skledice pustimo, da se malo ohladijo, nato jih iz pekača previdno preložimo na mrežico in pustimo, da se popolnoma ohladijo. Po želji jih lahko posujemo še s sladkorjem v prahu.