franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Polnjene dušene artičoke s česnom in drobtinicami

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjene dušene artičoke s česnom in drobtinicami
Sestavine
Št. oseb
velike okrogle artičoke
česna
drobtin
olivnega olja
sesekljanega peteršilja
soli
popra
čiste juhe

Opis

artičoke, česen, drobtine

Priprava

Artičoke pri peclju odrežemo, zunanje trde liste obtrgamo, peclje olupimo in narežemo na koščke. Česen olupimo in na drobno sesekljamo, dodamo drobtine, 4 žlice olivnega olja, peteršilj, sol in poper ter primešamo toliko juhe, da lahko vse zmešamo.

Liste artičok previdno razpremo, sredino in prostore med listi napolnimo z drobtinovim nadevom. Artičoke zložimo v posodo ali lonec na pritisk, dodamo olupljene in narezane peclje, vse pokapljamo z oljem in zalijemo z juho. Pokrito kuhamo oziroma dušimo približno 1 uro, da se artičoke zmehčajo. Če je potrebno, med dušenjem prilijemo še malo juhe.