zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
 Pečeni lignji s krompirjem in blitvo

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečeni lignji s krompirjem in blitvo
Sestavine
Št. oseb
srednje velikih lignjev
blitve
krompirji
olivnega olja
drobtin
česna
sesekljanega peteršilja
soli
popra
belega vina

Opis

lignji, krompir, blitva

Priprava

V lonec damo narezano umito blitvo in na kose narezan olupljen krompir. Prilijemo toliko vode, da je pokrito, zavremo, solimo in kuhamo približno 15 minut, da je krompir kuhan.

. Česen olupimo in sesekljamo ali pretlačimo. Lovke na drobno zrežemo, dodamo polovico česna, peteršilj in drobtine. Malo posolimo, popramo, dodamo 1 žlico olja in zmešamo. Z zmesjo napolnimo lignje in jih spnemo z zobotrebci.

Ponev s premazom proti prijemanju namažemo z 1 žlico olja, vanjo zložimo polnjene lignje in segrejemo. Ko se lignji popečejo, jih previdno obrnemo, prilijemo vino, pokrijemo in na zmernem ognju pokrito pečemo še od 10 do 15 minut.

Kuhano blitvo in krompir dobro odcedimo in na grobo zmečkamo. Dodamo preostali česen in 2 žlici olivnega olja, premešamo in ponudimo s pečenimi lignji.

#nasazenazenska
nasazenazenska