podgana
Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le oglasil proizvajalec

andrej zubicki zubitsky bobo
Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

njena.si
njena.si njena.si
Mesna štruca

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesna štruca
Sestavine
Št. oseb
olivnega olja
čebule
gob
česna
mlete svinjine
mlete teletine
mlete jagnjetine
kečapa
sesekljanih orehov
dijonske gorčice
worcestrske omake
drobtin
jajce
soli
popra
sesekljanega peteršilja
rezin pancete

Opis

mleto mešano meso, gobe, rezine pancete

Priprava

Čebulo sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in prepražimo čebulo, dodamo sesekljane gobe in kuhljamo, da tekočina izpari. Dodamo stisnjen česen in kuhljamo še minuto. Potem odstavimo z ognja.

V plastični posodi zmešamo mleto meso s kečapom, orehi, gorčico, worcestrsko omako, drobtinami, jajcem, soljo, poprom, peteršiljem in ohlajeno čebulno mešanico.

Ne gnetemo preveč, le toliko, da se sestavine premešajo. Na pekač, obložen s papirjem za peko, položimo meso, ki smo ga oblikovali v štruco. Povrh razporedimo rezine pancete in konce zatlačimo pod štruco.

Pečemo v pečici na 180 stopinjah približno 1 uro. Ko je štruca pečena, jo pustimo počivati 10 minut.