1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Pita s skuto in lososom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita s skuto in lososom
Sestavine
Št. oseb
moke
masla ali margarine
skute
jajca
pločevink lososa v slanici
soli in popra
sesekljanega peteršilja
sesekljanega drobnjaka (lahko tudi posušenega)

Opis

moka, skuta, losos v slanici, sesekljan peteršilj...

Priprava

Moko pomešamo z 1 žličko soli, dodamo na kockice narezano maščobo in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo od 3 do 4 žlice tople vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo, položimo v pekač, ki smo ga namazali z maslom, in robove, ki segajo čez obod pekača, odrežemo.

V skledi z metlico stepemo jajci, dodamo odcejeno skuto, nadrobljeno meso lososa, solimo in popramo, dodamo peteršilj in drobnjak ter vse dobro premešamo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Nadev damo na testo in površino poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in najprej s spodnje strani pečemo 15 minut, nato pa z obeh strani še 15 minut. Še toplo ali mlačno pito razrežemo in postrežemo kot predjed ali samostojno jed s solato.