1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zeliščna pita s skuto in šparglji

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zeliščna pita s skuto in šparglji
Sestavine
Št. oseb
zelenih špargljev
moke
posušenega peteršilja
posušenega drobnjaka
masla ali margarine
nepasirane skute
jajc
soli in popra
nastrganega parmezana

Opis

zeleni šparglji, skuta, jajca..

Priprava

Šparglje očistimo, narežemo na koščke in jih v majhni količini slane vode skuhamo. Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko.

Moki primešamo 1 žličko soli, peteršilj in drobnjak, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko. Dodamo še približno 3 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

Testo na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač. V skledi z metlico stepemo jajca, primešamo skuto, solimo in popramo ter primešamo odcejene šparglje. Testo potresemo s parmezanom in nanj damo skutni nadev. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut.