Vroče ta hip

Krompirjeva zloženka z mesom in sirom Uredi recept

Ogledov: 701

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 30 min

Skupaj: 1 h

Kratek opis

krompir, mešano ali goveje meso, čebula, sir....

Sestavine
600 g krompirja
400 g mletega mešanega ali govejega mesa
1 kos čebule
1 kos večjega korenčka
1 rezina gomolja zelene
3 žlice olja
1 ščepec soli in popra
0.5 zavoja zdrobljenega majarona
3 kosi jajc
1 dl mleka
100 g na grobo naribanega sira
1 žlička masla za pekač
Priprava
  • 1 Čebulo na drobno sesekljamo, korenček in zeleno naribamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo nekaj minut, da se čebula malo zmehča. Nato dodamo meso, zeleno in korenček ter naprej mešamo in pražimo, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Solimo in popramo, dodamo majaron, prilijemo nekaj žlic vroče vode, premešamo in pokrito dušimo še 15 minut.
  • 2 Krompir olupimo in narežemo na 3 mm debele ploščice. V slanem kropu jih kuhamo približno 3 minute (odvisno od vrste krompirja), da se skoraj skuhajo. Odcedimo jih in pustimo, da se malo ohladijo.
  • 3 Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Ko se meso malce ohladi, primešamo 1 jajce in 40 g sira. Pekač namažemo z maslom in na dno zložimo polovico krompirja. Na krompir naložimo mesni nadev ter prekrijemo s preostalim krompirjem. V skledici stepemo 2 jajci, ju dobro zmešamo z mlekom in enakomerno polijemo po krompirju.
  • 4 Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Ko je jed že skoraj pečena, jo potresemo s preostalim sirom in damo nazaj v pečico, da se sir stopi in malce zapeče.

Podobni recepti