Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Rižev narastek s špinačo in sirom

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižev narastek s špinačo in sirom
Sestavine
Št. oseb
okroglozrnatega riža
mleka
špinače
pasirane skute
nastrganega parmezana
jajc
soli in popra
masla za pekač
olivnega olja
drobne čebule
česna
korenčka
(1 pločevinka) na kocke narezanega paradižnika
začimbnega posipa

Opis

Sestavine za 4 osebe: riž, mleko, špinača, pasirana skuta....

Priprava

V posodi zavremo 3 dl vode in dodamo 1 kavno žličko soli. V krop stresemo riž in kuhamo nekaj minut. Ko riž popije vodo, prilijemo vroče mleko in na blagem ognju naprej kuhamo še toliko časa, da se riž zmehča. Nato odstavimo in pustimo, da se ohladi.

V veliki posodi zavremo približno 3 l vode. Očiščeno špinačo stresemo v krop in jo kuhamo od 3 do 5 minut. Nato jo odcedimo in pustimo, da se malo ohladi. Ohlajeno špinačo sesekljamo ali zmiksamo, primešamo 1 jajce, skuto in polovico parmezana, solimo in popramo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Rižu primešamo 3 stepena jajca in preostali parmezan. Na dno pekača, ki smo ga namazali z maslom, stresemo polovico riževe zmesi, nanjo naložimo špinačo in nato prekrijemo s preostalim rižem in površino poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut.

Čebulo in česen olupimo in sesekljamo, korenček naribamo ali sesekljamo. V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo, česen in korenček, malo posolimo ter mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo kocke paradižnika z omako, dodamo začimbni posip in popramo, po potrebi prilijemo še malo vroče vode in pokrito kuhamo 20 minut. Pečen narastek razrežemo in ga ponudimo z omako.

#nasazenazenska
nasazenazenska