IMG-20240429-WA0004
Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega grabna usoden plaz

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Za popolno življenjsko domovanje!

10. 10. 2016; 02.41
Avtor: Promocijsko gradivo
abitat_33M_2
ABITAT predstavlja življenjsko okolje oziroma domovanje. Nismo si enaki, vendar nas v raznolikosti druži naravno okolje in naravni materiali, ki so pogoj za zdravo življenje.

ABITAT je kvalitetno, preprosto, funkcionalno, ekološko, malo, sestavljivo, združeno v linijo popolnosti z odtisom posameznika.

Skupina abitat d.o.o. se oblikuje z linijo popolnosti z odtisom posameznika in njegovega načina življenja. Iščejo mobilne rešitve bivanja.

Cilj je naročnikom zagotoviti kompletno ponudbo: strokovne predloge in svetovati pri odločitvah za izbiro tehnično, tehnološko, ekonomsko ter ekološko najboljših rešitev.

V podjetju z ekipo odličnih sodelavcev želijo zagotoviti vodenje projektov na najbolj racionalen, ekonomsko in terminsko učinkovit način in s tem ponuditi partnerju doseganje optimalnih naložbenih učinkov ter kvaliteto bivanja.

OD IDEJE DO LASTNEGA DOMA
Začne se kot skica na papirju na podlagi lokacijske informacije, ki jo izda občina. To je ključno vodilo naših arhitektov, ki s strokovnostjo, znanjem in vašimi idejami ustvarijo vizualizacijo objekta, točno za vas in vaše potrebe in ga boste imenovali dom.

Le pravi dom da družini ali posameznikom kvaliteto bivanja. Vsaka hiša je prilagojena in izdelana točno za vas, zato je unikat.

V unikatno izdelan dom vključujejo:
- Trajnostne naravne materiale
- Skeletno gradnjo
- Dostopne cene oziroma nizke cene, glede na uporabljene materiale
- Moderne arhitekturne oblike, čistih linij
- Dostopne cene oziroma nizke cene, glede na uporabljene materiale


PREDNOSTI LESENE GRADNJE
Les kot obnovljivi vir, je najbolj okolju prijazen gradbeni material.

Les je poleg kamna in gline najstarejši in eden najpomembnejših naravnih materialov, ki se v gradbeništvu uporablja že tisočletja, predvsem v konstrukcijske namene. Les ima pozitivne mehanske lastnosti. Njegove pozitivne lastnosti so: uravnavanje vlage, čiščenje zraka, odsotnost elektrostatičnega naboja, dobra izolativnost in prijetnost na dotik. Glede na lastno maso ima tudi nekajkrat večjo nosilnost kot jeklo in ima najboljše razmerje med toplotno izolacijo in ohranjanjem toplote ter tako znatno vpliva na zmanjšanje stroškov ogrevanja stavb, ki so ognjevarne.

Les je vedno topel material. Masivni les ima velike toplotne kapacitete. To pomeni, da ima velike akumulacijske sposobnosti. Ta lastnost ohranja ravnotežje med zunanjimi temperaturnimi spremembami tekom dneva in ohranja prijetno notranjo temperaturo v prostoru. V poletnih mesecih je v masivni leseni hiši prijetno hladno, pozimi pa toplo. Les ima tudi sposobnost absorbiranje vlage, ko jo je v prostoru preveč, ko pa jo je premalo, jo začne vračati nazaj v prostor.

Pri gradnji lesene hiše ne uporabljajo plastike, tako da ni možnosti da bi se kjer koli kopičila vlaga.

prejšnji članek
»Možu lažem, da hodim po sestankih, on pa misli, da ga varam«
Svet slavnih
»Možu lažem, da hodim po sestankih, on pa misli, da ga varam«
naslednji članek
Tudi vi verjamete, da testenine redijo?
Zdravje
Tudi vi verjamete, da testenine redijo?