Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

VIDEO: Zapomnite si tole, ko boste otroku naslednjič namestili obroč …

20. 6. 2017; 01.00
Avtor: V. M.
trenutki nesreče

Obroč se je iz varnostnega pripomočka spremenil v neizbežno past, iz katere se malček ne more rešiti. foto: YouTube

Ne za to, da bi vas razburili, sledeči video objavljamo z namenom, da se kaj takega ne bi nikoli pripetilo komu izmed vas. Nemara nihče ni niti pomislil, da je lahko napihljiv otroški obroč neizbežna past v smrt…

Sledeča nezgoda se je pripetila na Kitajskem, v  plavalnem centru Leyou Baobei, ki v prevodu pomeni 'veseli plavajoči otroci'. Ironično, saj se je pred dnevi pod njihovim nadzorom skorajda utopil petletni deček. Zgodba ima srečen konec, a bi se lahko odvila popolnoma drugače. Trenutki groze naj se tako zapišejo v spomin le kot poduk in opozorilo, kaj se lahko zgodi, če pustimo otroka povsem samega v bazenu v napihljivem obroču.

Kaj se je pravzaprav zgodilo?

Video prikazuje dveletnega dečka v manjšem bazenu, ne večjem od  štirih kvadratnih metrov. Zdi se, da je varno nameščen v napihljivem rožnatem obroču, medtem ko delavka plavalnega centra zapusti prostor. Sprva se deček varno zabava v objemu vode, nato pa se nekoliko dvigne na nožice, ob čemer se hipoma prekucne naprej pod gladino vode. Obroč se iz varnostnega pripomočka spremeni v neizbežno past, iz katere se malček ne more rešiti.

Bitka za življenje v 72 sekundah …

Grozljivi posnetek prikazuje, kako se deček bori več kot minuto, preden njegove nožice izgubijo moč in omagajo v zraku. Nekaj sekund za tem dogajanje končno opazi osebje, ki dečka reši iz vode in mu nudi prvo pomoč. Deček je preživel,  a pogled na negibno telesce zadane naravnost v srce. Zato previdno, dragi starši, minuta nepazljivosti lahko vodi v neizbežno tragedijo.

Preberite si še: Zadnje slovo Gašperja Tiča

prejšnji članek
Takole izdelate najboljšo past za mušice
Zdravje
Takole izdelate najboljšo past za mušice
naslednji članek
Severina spregovorila o splavu in težki bitki za otroka
Svet slavnih
Severina spregovorila o splavu in težki bitki za otroka
#obraziavenija
obraziavenija