stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Anastasijina bitka: v 20 mesecih shujšala za 83 kilogramov!

27. 3. 2017; 07.00
Avtor: V. M.
Anastasia Chiarello vstopna fotka

''Debelejša kot sem postajala, slabše sem se počutila ..." foto: Facebook

Avstralka Anastasia Chiarello se je odločila, da s svetom deli svoj življenjski uspeh, ki jo je povlekel iz krempljev prenajedanja. Danes ji zrcalna slika v ogledalu ponuja pogled na srečno in zapeljivo 25-letnico. Shujšala je namreč za več kot polovico svoje teže.

''Debelejša kot sem postajala, slabše sem se počutila, ob tem pa sem še bolj posegala po hrani. Tako sem ostajala doma in se basala s hrano, znašla sem se v začaranem krogu, ki me je popeljal do vrtoglavih 165 kilogramov. Kar pomnim, sem imela težave s prekomerno težo. Vse svoje življenje se borim s kilogrami, ki so močno vplivali na moje počutje. Nenehno sem bila namreč utrujena, pa tudi bolj molčeča in nerazpoložena.'' se spominja Anastasia Chiarello iz Sidneya in nadaljuje, da je nekega dne sklenila, da ima dovolj in da mora korenito spremeniti način svojega življenja.

Motivacija – ljubezen do sestre


Eden glavnih razlogov za odločitev, ki jo je Anastasia sprejela, pa ni bilo zgolj izboljšanje svojega počutja. Želela je postati zgled mlajši sestri, katere življenje je bilo zaradi prekomerne teže resno ogroženo, 13 letna deklica je namreč tehtala 200 kilogramov. ''Bila sem zelo zaskrbljena. Ko so zdravniki povedali, da mora shujšati ali pa bo umrla, sem vedela, da moram k temu prispevati več kot zgolj z motivacijskimi besedami. Tako sva sklenili pakt. Hujšali bova obe!'' A pred sestrama je bila težka pot, da bi izgubili kilograme, sta obe potrebovali pomoč. Ker je bilo njuno stanje kritično, so jima zdravniki predlagali operacijo zmanjšanja želodca. Pomoč sta sprejeli, trdno odločeni, da korenito spremenita življenjske navade.

Do uspeha s pomočjo tunine solate


''Ne bom lagala, bilo je težko. Z operacijo kilogrami ne bodo čudežno izginili. Potrebno je bilo korenito spremeniti način razmišljanja, prehranjevalne navade in se pričeti gibati. Trudim se, da vsak dan zdravo jem in resnično trdo treniram,'' je za avstralski Daily Mail povedala 25-letnica in pojasnila, da ji je do želenega cilja pomagalo zlasti uživanje tunine solate. "Jem jo od petkrat do šestkrat na teden." In medtem ko se drži stroge diete, si občasno privošči kakšen košček temne čokolade. "No ja, pa tudi malce kikirikijevega masla z banano, kadar pa sem res poredna, si privoščim kepico sladoleda ali pa pokovko," se smeji Avstralka, ki je v 20 mesecih izgubila več kot polovico svoje teže.

Temnolaska danes tehta 82 kilogramov, do zadanega končnega cilja jo ločita le še dva kilograma. ''Od vsega mi je najbolj všeč sreča, ki žari na mojem obrazu! Prav vidi se, kako prekipevam od radosti in veselja. Všeč mi je občutek, ki ga imam kot dekle, ki stopa po pravi poti. Zdravi poti.''

Vas zanima, kako mamica štirih otrok ohranja brezhibno postavo? Kliknite tukaj!

''Ne bom lagala, bilo je težko."

''Ne bom lagala, bilo je težko." foto: Facebook

"Znašla sem se v začaranem krogu, ki me je popeljal do vrtoglavih 165 kilogramov."

"Znašla sem se v začaranem krogu, ki me je popeljal do vrtoglavih 165 kilogramov." foto: Facebook

Želela je postati zgled mlajši sestri.

Želela je postati zgled mlajši sestri. foto: Facebook

Shujšala je za več kot polovico svoje teže.

Shujšala je za več kot polovico svoje teže. foto: Facebook

Do želenega cilja ji je pomagala tunina solata.

Do želenega cilja ji je pomagala tunina solata. foto: Facebook

prejšnji članek
To je plesni par, ki je odletel iz šova Zvezde plešejo
Resničnostni šovi
To je plesni par, ki je odletel iz šova Zvezde plešejo
naslednji članek
Lado Bizovičar: Vsi smo bili vanjo!
Resničnostni šovi
Lado Bizovičar: Vsi smo bili vanjo!