stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Domača zdravila za vročinske oblive

26. 3. 2017; 04.00
Avtor: ud
voda

Ko vas začne oblivati pot, popijte kozarec hladne vode. foto: Profimedia

Obdobje, ko se končuje rodna doba ženske, je naravno, zato se ga potrudimo preživeti v vznemirljivem pričakovanju modrosti in zrele lepote.

Težave z mehurjem blažijo že pripravki iz koprivinih listov. Za lajšanje inkontinence lahko uporabite tudi izvleček iz semena navadne buče, ki je zelo učinkovit. foto: Profimedia

Vsekakor boste opazili spremembe že, če boste spremenili življenjski slog. Prenehajte kaditi, vzdržujte normalno telesno težo, vaša hrana naj vsebuje malo soli, prečiščenih ogljikovih hidratov in nasičenih maščob, bodite redno telesno dejavni; najboljša redna telesna vadba je polurna hoja, s katero pospešite srčni utrip.

Ostrokrpa plahtica

Pomirja nadležne menstrualne bolečine, uravnava menstrualni ciklus in odpravlja zoprn nožnični izcedek. Na voljo so izvlečki v obliki kapljic, kapsul in tablet. 

Pomoč 

Proti suhi nožnici vam lahko pomagajo medicinski pripomočki, in sicer geli s fiziološko raztopino, ki vlažijo sluznico in tako preprečujejo neprijetne občutke v nožnici, izrazitejše težave pa si lahko lajšate s tabletami za vstavljanje v nožnico, najbolje s hialuronsko kislino. Uporabljajte mila, ki imajo kisel pH in vsebujejo mlečnokislinske bakterije, ki so normalni prebivalci nožnice in vzdržujejo kislost v njej, odločite pa se lahko tudi za tablete s prej omenjenimi bakterijami, ki jih jemljete vsak dan in pomagajo obnoviti kislo okolje v nožnici.

Zdravilne rastline 

Rastlinski hormoni fitoestrogeni, ki so v stročnicah, rži, lanu, črni detelji, žajblju, grozdnati svetilki, posnemajo delovanje spolnih hormonov. Pomaga tudi soja, ki ne odplavlja kalcija iz telesa, uživate pa jo lahko tudi s hrano. Pripravki iz korenine ginsenga blažijo znojenje, zardevanje, motnje spanja, razdražljivost in brezvoljnost. Za lajšanje napetosti, občutka strahu, motenj razpoloženja in boljši spanec pa se obnesejo tudi zdravilna špajka ali baldrijan, navadna melisa, bela omela, šentjanževka in poprova meta. Bela omela pomirja pospešen srčni utrip in preprečuje glavobole, ki so posledica povišanega krvnega tlaka, vendar morate biti pri uporabi previdni, če sočasno jemljete zdravila za zniževanje povišanega krvnega tlaka ali proti motnjam delovanja srca.

Oblačite se v plasteh, da vam nikoli ne bo postalo zares vroče. foto: Profimedia

prejšnji članek
Bo Saša Lendero vložila tožbo?
Svet slavnih
Bo Saša Lendero vložila tožbo?
naslednji članek
5 razlogov, zakaj bi vsak vsaj enkrat v življenju morali potovati sami
Zdravje
5 razlogov, zakaj bi vsak vsaj enkrat v življenju morali potovati sami
#obraziavenija
obraziavenija